Victoria och Daniel kritiseras efter bilderna

kronprinsessan victoria prins daniel kritiseras

Victoria och Daniel har flyttat hem sina kontor till Haga. Men nu kritiseras de för att inte vara tillräckligt personliga i de bilder som hovet kommunicerar ut till allmänheten.
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Sedan coronaviruset fick spridning i Europa har kungligheternas roll i samhället förändrats totalt. De kan inte vara ute och representera sina respektive länder som de är vana vid och all tjusig representation, med galaklänningar och glittrande tiaror, är som bortblåst.

Men den nya tillvaron har också öppnat nya dörrar för våra kungligheter. De använder nu nya sätt för att kommunicera med allmänheten. Aldrig tidigare har vi fått se så många privata bilder inifrån de kungliga slottet. Avslappnade kungligheter som öppnar upp dörren till sina vardagsliv.

Kungligheterna öppnar dörren till sina vardagsliv

Men de här bilderna, från kungligheternas hem, skiljer sig ändå åt. Vårt svenska kungahus har till exempel delat med sig av bilder på när de jobbar framför datorn. Visst är det roligt att få se de slottsliga miljöerna men i Danmark och Norge är det en helt annan ton. Där har man snarare valt att visa vad som händer i de kungliga vardagsliven när arbetsdagen lider mot sitt slut. De vågar helt enkelt vara lite mer privata.

Mette-Marits och Haakons kärleksbild

Mette-Marit och Haakons håll har vi fått flera bilder. Bland annat på när kronprinsen ger sin hustru en puss i skidbacken!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Kronprins Frederik i frisörstolen

Även kronprins Frederik, i Danmark, har varit personlig på Instagram. Under tisdagen förevigade han ett frisörbesök genom att ta en selfie efter klippet. En rolig och personlig inblick i den framtida kungens liv!

Harald och Sonja har också varit mer givmilda med bilder, från sitt vardagsliv. Här ser vi dem till exempel under en solig morgonpromenad, under karantänen på Kongsseteren.

Men i Sverige har man valt att dela med sig av en annan typ av bilder. Och det är ofta datorer, pennor och skrivblock med i bilderna.

Svensk Damtidning erfar att många efterfrågar fler bilder, likt dem från grannländerna, på Victoria och Daniel. Man vill helt enkelt se dem lite mer “in action”. Även om de förstås vill dela med sig av alla möten de deltar i, digitalt.

– De norska och danska kungligheterna har varit betydligt mer öppna på sina officiella Instagramkonton, än vad det svenska kungahuset har varit. När kronprins Frederik tog en selfie i frisörstolen, för att uppmärksamma att Danmark börjar öppna upp sina butiker och verksamheter igen, blev han otroligt hyllad. Och så var det även för Harald och Sonja som bjöd på en härlig bild under en solig morgonpromenad. Jag tror att kungaparet och Victoria och Daniel skulle vinna mycket på att visa upp en lite mer privat sida i de här tuffa tiderna, säger chefredaktör Johan T Lindwall.

Foto: TT, Instagram