Victoria och Daniel lämnar Stockholm

Victoria Daniel Estelle Oscar på semester på Västkusten 2019

Håll ögonen öppna: Du kan snart bli granne med Victoria och Daniel på uteserveringen. Eller hamna bakom prinsessan Estelle i glasskön!

 

Enligt uppgift till Svensk Dam är kronprinsessfamiljen snart på väg ut i Sommar-Sverige, för lite privat semester innan kungafamiljen samlas på Solliden för att fira Victorias 43-årsdag den 14 juli.

Så någonstans i Sverige kommer de att befinna sig – Victoria, Daniel, Oscar och Estelle. Den exakta destinationen är dock av naturliga skäl hemlig, men de betar av en ny del av Sverige varje år.

Estelle och Oscar på sommarlov 2019.

Estelle och Oscar på sommarlov 2019.

Förra sommaren var det Västkusten och Blå Jungfrun, den fascinerande klippön i Kalmarsund, som fick kungligt semesterbesök. Flera gånger har de också varit på Gotland, där de bland mycket annat besökt det före detta kalkstensbrottet på ön Furillen och fått prova på att lära sig att dreja.

Kronprinsessfamiljen 2019.i skulpturparken på Pilane gravfält på Tjörn.

Kronprinsessfamiljen 2019. De ser ut som små myror brevid jätteskulpturen på Pilane gravfält på Tjörn.

Efter att Folkhälsomyndigheten hävt restriktionerna för Sverige-resor är det ju också fritt fram för dem att ha sin traditionsenliga familjesemester i något hörn av Sverige.

Men det blir ändå lite nytänkande i år:

– Den här sommaren är kronprinsessparet ovanligt flexibla när det gäller semestern, med tanke på läget. Men självklart är det viktigt även för dem att de får ladda batterierna och får tid för återhämtning, det har ju varit en intensiv och annorlunda vår, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Svensk Dams kungliga Stockholmstips

Om du i stället är på väg till Kungliga Huvudstaden, så finns det mycket kungligt att spana in, missa inte våra bästa tips i videoklippet som rullar högst upp i den här artikeln!

Kungliga slottet - exteriörbild på fasaden mot Norrström.

Kungliga Slottet. Från och med den 1 juli är det öppet igen.

Foto: TT, Kronprinsessan Victoria/Kungliga Hovstaterna.