Victoria och Daniel – och deras nya instängda liv

Victoria och Daniel - nya vardagen på Haga i coronakrisen

Victoria och Daniel är tillbaka framför datorn i matsalen på Haga. Oj vad vi saknar deras gamla härliga liv – och att se dem live!

Minns du när det fortfarande såg ut så här? Det var bara för några veckor sedan och ändå känns det som en halv evighet.

Victoria och Daniel träffar förskolebarn under besöket i Norrbotten.

Victorias och Daniels besök Norrbotten blev det sista innan coronakrisen kom.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kunde fortfarande göra det som de gör allra, allra bäst: de var ute i den svenska verkligheten och träffade folk. Solen sken över och ungarna fnissade och viftade på med sina blågula flaggor.

Så är det att möte Victoria och Daniel live

Kronprinsessparet är ju verkligen fantastiska att möta live, och Victoria får varenda kotte att känna sig sedd, en rätt så unik förmåga som hon har lärt sig av mamma drottningen och sedan tränat på i hela sitt liv.

Kronprinsessan Victoria träffar folk vid sitt namnsdagsfirande på slottet 2019.

Hennes kungliga specialtalang: att få alla att känna sig sedda.

Allt var som det skulle. Men sedan kom den vältrande över oss, coronakrisen, och nu sitter de mestadels instängda på Haga. Videomöte efter videomöte, vid samma matsalsbord och framför samma dator. Tulpanerna på sideboardet byter med jämna mellanrum färg, från röda till rosa till gula, och Victoria växlar mellan knytblusarna. Men annars är det mesta sig likt.

Victoria och Daniel har videomöte i matsalen på Haga slott.

Victoria och Daniel framför datorn, en bild av deras nya kungliga vardag hemma på Haga slott.

Victorias och Daniels nya liv i coronakrisen

En ny tuff situation för Victoria och Daniel, som får så mycket svårare att nå ut med sitt budskap – men vi sitter alla i samma båt och det är bara att gilla läget! Och på Haga slott, ja där väntar nästa videomöte, i dag med Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson och stabschef Katarina Tiväng. Mer om det ikväll.

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna.