Victoria och Daniel öppnade slottsportarna tillsammans med Estelle

Traditionsenligt var det dags för att öppna slottsportarna på Kungliga slottet i Stockholm – på plats hela kronprinsessfamiljen!

Idag öppnade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel samt prinsessan Estelle portarna till Öppet slott från Logården, och bjuder in till en heldag på slottet med fri entré till slottets paradvåningar, museer och utställningar.

Skir grönska

Och Sveriges Nationaldag bjöd på en härlig sommarmorgon och den kungliga huvudstaden var vackrare än någonsin med skir grönska och glittrande vatten.

Öppnade slottsportarna

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel öppnade slottsportarna hade folk förväntansfullt väntat på Slottsbacken redan en timme innan. Flaggan på slottet hissad.

Höll i mikrofonen

Estelle höll sött i mikrofonen medan mamma talade till alla som samlats på Logården. Det finns något för alla att se på slottet, välkomna! Sa kronprinsessan och gick in i slottet med sin söta dotter på armen tätt följd av prins Daniel.

Folket strömmade in i slottet när nu prins Daniel, kronprinsessan Victoria och lilla Estelle öppnat slottet för sommarsäsongen.

Blågula flaggor vajade i vinden och turister beväpnade ned kameror hyllade Estelle.

“Åh vad söt!” ” What a wonderful princess”.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Charles Hammarsten/IBL

Se fler bilder från Nationaldagen på Åsas Kungliga Europa>>

Känn stämningen och se filmerna>>

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: