Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria och Daniel på hemlig dejt i Stockholmsnatten: ”Allting – fantastiskt”

11 feb, 2022, 11:17 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Ett härligt slut på en intensiv dag! För här står kronprinsessan Victoria och prins Daniel – två småbarnsföräldrar på vift i Stockholmsnatten.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 6!

De hade barnvakt på hemmaplan och de var omsvidade inför kvällen. Och denna barnfria kväll valde de att gå på teater.

Victoria och Daniel anlände till Kulturhuset vid Sergels torg strax före klockan 18.00 i går kväll, och pjäsen de såg var Mammorna:

”En pjäs om sorgen, frustrationen och kampen för att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande” skriver Stockholms stadsteater på sin hemsida.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel backstage på Stockholms stadsteater, såg pjäsen Mammorna
Victoria och Daniel backstage i går kväll.

Victoria och Daniel fick se fyra eminenta skådespelare ge liv åt dessa mammor som förlorat sina barn på grund av skjutningar och våld: ”De som burit sina barn närmast hjärtat. Och som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn.”

Så ämnet var brännande viktigt och mörkt, och Victoria och Daniel var en en stark teaterupplevelse rikare när de sedan satte sig i bilen och åkte hem till Haga och sina sovande barn.

Annons

Men dessförinnan fick de träffa gänget som ger röst åt dessa mammor.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Stadsteatern i Stockholm med skådespelarna Gloria Tapia, Chatarina Larsson och Lo Kauppii samt teaterchefen Maria Sid
Kronprinsessparet med skådespelarna Gloria Tapia, Chatarina Larsson och Lo Kauppii samt teaterchefen Maria Sid. Pjäsen bygger på Alexandra Pascalidous bok med samma namn.

Kronprinsessparets super-torsdag – från start till mål

Så ett speciellt slut på en speciell dag – som började med fruktsallad vid ett krogbord på stockholmshotellet Scandic Continental, och fortsatte med att Victoria och Daniel kopplade upp sig hemma i matsalen på Haga för att tillsammans med kungaparet och prins Carl Philip ha stormöte med Sveriges alla 21 landshövdingar. Och som sedan alltså slutade med denna drabbande pjäs.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i möte med Visita på hotell Scandic Continental
Dagens första uppdrag: Möte med Visita.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har videomöte i matsalen på Haga med Sveriges landshövdingar
Jobb nummer två: Videomöte hemma i matsalen.

Kungahuset la ut bilderna på sitt Facebook-konto sent i går kväll och kommentarerna lät inte vänta på sig: ”Allting ni gör är fantastiskt” skriver en av följarna.

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons