Victoria och Daniel på kärlekssemester i Alperna

Amore! Alpsolen gassar, himlen är klarblå - och kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kan inte sluta kyssas.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på romantisk skidsemester i Cortina.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på romantisk skidsemester i Cortina.

Runtom i lyxiga Cortina d’Ampezzo vimlar det av folk, men Sveriges hetaste kärlekspar har bara ögon för varandra …

Hon har armarna rätt ut från kroppen, precis som Stig Helmer i filmen “Sällskapsresan” när han säger “Jag är inte rädd, jag kan flyga”. Victoria skrattar mot Daniel som snabbt försöker lyfta henne uppåt. De omfamnar varandra och kysser varandra ömt.

Vågar visa sin kärlek

Platsen är lyxiga skidorten Cortina d’Ampezzo i de italienska alperna. Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling reste hit tillsammans med fyra av sina bästa vänner – och äntligen, efter fem år tillsammans, vågar de visa sin kärlek öppet. Vi har aldrig sett dem så kära som under de här lyckliga dagarna i Italien!

De snöklädda sluttningarna, den frostiga klara luften och middagarna framför den värmande brasan blir en perfekt inramning. Här har de tid att bara njuta – av den strålande alpsolen, de fantastiska backarna och av varandra.

Deras lyxiga hyrda tyrolervilla ligger avskilt i en dalsänka, men ändå nära de exklusiva butikerna och restaurangerna på huvudgatan Corso Italia. Huset har fyra våningar och rymmer också de livvakter som alltid vakar vid kronprinsessans sida. De är tränade i att åka skidor och i att beskydda henne vart hon reser i världen.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i Cortina.

Kyssar på balkongen

En av kvällarna kommer Victoria ut i kylan på balkongen. Utsikten är fantastisk och snart kommer även Daniel ut. De skojar, skrattar och skålar och Daniel får flera kramar och en kyss innan det är dags att gå in och värma frusna fingrar och köldbitna kinder.

De landade i Milano sent på natten, men Victoria såg ändå oförskämt pigg ut i sin mjuka pälskantade skinnjacka.

Innan de gav sig iväg till liftarna nästa dag såg de till att kolla all utrustning noga. Victoria fick dessutom hjälp att spänna på sig ett ryggskydd för att inte skada kotorna om hon skulle falla. Hon fick också en liten elektronisk lavinsändare fäst vid midjan för säkerhets skull.

Det blir ett par snabba benböj – och några charmiga danssteg – för att värma upp skidmusklerna innan kronprinsessan och hennes sällskap började ta sig uppåt pisterna. Victoria och Daniel är vana skidåkare, dagen efter vågade de sig på ett par offpist-åk, då man inte följer några utstakade spår eller backar.

Tar vara på tiden

Med sina pressade scheman gäller det för Victoria och Daniel att ta vara på den tid de har tillsammans, och nattlivet lockade inte alls. Naturen och skidupplevelserna var mycket viktigare för kronprinsessan och hennes pojkvän – som också hann med en egen version av balkongscenen i Romeo och Julia.

Vi har aldrig sett dem så lyckliga som under de här vinterdagarna i Cortina!

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: All Over Press