Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel på Läckö slott

02 maj, 2013, 17:45 
Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Följ med vår reporter Margareta Heed till Läckö slott där kronprinsessan Victoria och prins Daniel idag invigde Victoriahuset.

Direkt efter kröningsfirandet i Holland åkte hertigparet Victoria och Daniel till västkusten för att besöka hertigdömet Västergötland. Där besökte de Läckö slott och invigde också naturrum Vänerskärgården – Victoriahuset.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på en balkong under invigningen av Vänerskärgården

På spralligt härligt humör anlände kronprinsessan Victoria och prins Daniel till ett soligt men blåsigt Läckö slott. Dagen hade börjat tidigt på morgonen då hertiginneparet av Västergötland satte sig på tåget till Skövde där de sedan tog sig till det vita sagolika slottet i bil.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria strålande glad i sin ljuslila kappa

 

– Fint väder men vad kallt det är i vinden, kommenterade prinsen när han steg ur den svarta bilen och genast började prata med människorna som samlats.

Försenad present

Anledningen till besöket var en försenad 30-årspresent. År 2007 fick kronprinsessan nämligen löftet att ett naturrum skulle uppföras i hennes namn intill Vänerns kant där människor året om ska kunna ta del av utställningar, restaurangen eller hyra lokalen till föreläsningar eller fest.

Annons

Invigning

Idag, sex år senare, var det dags för invigning. Men här skulle inga band klippas utan två handsmidda spikar skulle bankas i fasaden.

Kronprinsessan Victoria i lila tillsammans med mannen prins Daniel slår följe med gäster under invigningen

Slår för hårt

– Innan min kära man fattar hammaren och slår för hårt och för snett vill jag som hertiginna tacka för för detta, men jag vill också tacka för att jag får ha med min man hertigen med mig. För det är alltid roligare att dela gåvor, jag hoppas att ni kommer att dela denna gåva med mig! Sa kronprinsessan innan Daniel började hamra.

Prins Daniel har tungan rätt i mun när han slår i spik under invigningen av Vänerskärgården

Det tog 16 slag för honom att få i spiken, 14 för Victoria. En händig kronprinsessa som nu alltså har ett vackert hus uppkallat efter sig. Naturrum Vänerskärgården – Victoriahuset.

Annons
Kronprinsessan Victoria med en vacker blomsterbukett i handen

Följ med Margareta i morgon

Kronprinsessparets resa i sitt hertiginnedöme fortsätter under morgondagen då besöken fortsätter i Göteborg. Självklart är Svensk Damtidnings Margareta Heed på plats även där!

 

Av Margareta Heed

Foto: Tommy Holl

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons