Victoria och Daniel på privat fest utomlands

Vi vet mer!

Kronprinsessparet är i Nederländerna för att förena nytta med nöje. Under onsdagen arbetade Victoria tillsammans med Willem-Alexander vid C-vapenkonventionens 20-årsjubileum och i dag fyller kungen 50 år. I kväll anordnar det nederländska hovet därför en stor galamiddag på kungliga palatset i Amsterdam. 150 holländare, födda samma dag som Willem-Alexander, är inbjudna men Victoria och Daniel väljer i stället att fira kungen under lite mer privata former.

– Kronprinsessparet kommer att fira kung Willem-Alexander privat, bekräftar hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Victoria och Daniel har en nära relation till både Willem-Alexander och drottning Máxima. Kungaparet var självklara gäster vid deras bröllop och Willem-Alexander är ju dessutom gudfar åt prinsessan Estelle. Hovet har än så länge inte berättat så mycket om hur kungens privata firande kommer att se ut. Men eftersom den officiella galamiddagen äger rum i kväll så erfar Svensk Damtidning att den privata festen är i morgon.

Foto: Stella Pictures