Victoria och Daniel välkomnade Tunisiens president

ste_statsbesok1

I förmiddags landade det tunisiska presidentparet på Arlanda och där möttes de av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Kronprinsessan var tjusig i ny blå kappa och Daniel bar dubbelknäppt kostym. I den svenska delegationen som mötte presidentparet fanns också Fredrik Florén, Sveriges ambassadör i Tunisien.

victoria-carl-philip-ste

Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Efter välkomnadet bar det av mot Hovstallet där kungaparet tog emot sina gäster och de åkte därefter kortege till slottet för välkomstceremoni på inre borggården.

ste_statsbesok3

Det här är första gången sedan 1963 som en tunisisk president gör statsbesök i Sverige och president Beji Caïd Essebsi och hans fru Saida kommer bland annat att besöka Nobelmuseet och Ericsson.

victoria-daniel-carl-philip-ste

De kommer också besöka ett svensk-tunisiskt affärsforum. Men misströsta ej, det blir även gala och fest.

ste_statsbesok2

Under onsdagskvällen blir det stor bankett på Stockholms slott och då får vi återse kronprinsessparet som tillsammans med prins Carl Philip sluter upp bakom kungaparet. Som Svensk Damtidning tidigare berättat är prinsessan Sofia däremot inte med vid kvällens galamiddag. Hon är i Sydafrika för att vara med vid Project Playgrounds femårsjubileum.

Läs mer och se fler bilder här>>>

Vi återkommer givetvis lite senare under kvällen med bilder från middagen.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures.