Victoria och Daniel vid medborgarskapsceremoni och kungaparet i Ånge

Annons

victoria-daniel-ste

Kronprinsessparet besökte under dagen Confidencen där Solna stad anordnade årets medborgarskapsceremoni, kungaparet var i Ånge.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel möttes vid Confidencen i Ulriksdals slottspark av Kommunfullmäktiges ordförande Sven Kinnander. Ceremonin inleds med sång av operasångerskan Paulina Pfeiffer. Därefter framför Juvelerna från Kulturskolan sångerna Här är det gudagott att vara, Visa vid midsommartid och Käraste bröder.

Annons

daniel-victoria-ste

Annons

Kjerstin Dellert, chef för Ulriksdals slottsteater berättade sedan om Confidencens historia. Därefter delades välkomstbevis ut till samtliga nya svenskar innan ceremonin avslutas med nationalsången.

daniel-victoria-2-ste

Victoria och Daniel var i Solna på en medborgarskapsceremoni.

kungaparet-hovet

Kungaparet anlände under dagen till Sundsvalls flygplats för att sedan fortsätta till Årets nationaldagsfirande i Ånge kommun. Under bussfärden till Ånge fick kung Carl Gustaf och drottning Silvia information om Ånge som idag har 9500 invånare.

Annons

kungaparet-hovet-1

Kungaparet vid innan lunchen på Torpshammars Herrgård tillsammans med ägarna Jennie Särlefalk och Peo Jönis. Fotot föreställer kronprins Gustaf VI Adolfs besök på Torpshammars herrgård den 29 juni 1934.

Kungen höll ett tal under dagen där han sa:
– Denna dag – Sveriges nationaldag – hoppas jag bidrar till att vi knyter ännu starkare band mellan oss som medmänniskor. Oavsett varifrån vi kommer eller vart vi är på väg. Jag hoppas alla känner sig som en del av den helhet som är vårt land. Det är viktigt att vi öppnar oss i tanke och handling, särskilt mot dem som kanske känner att de står vid sidan av.

carl-philip-ao

Prins Carl Philip befann sig i Göteborg, för att köra STCC-tävlingar. Han kraschade dessutom under dagen men klarade sig utan några större skråmor. På hovets hemsida kan man läsa:
– Prins Carl Philip avbröt dagens testkval under Göteborg City Race. Prins Carl Philip tävlar idag och imorgon i STCC i Göteborg. Prinsen fick under dagens kvaltävling en vattensladd och körde emot sargen och Prins Carl Philip fick avbryta testkvalet. Prinsen mår bra och deltar i nationaldagsfirandet på Skansen ikväll som planerat.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures. All Over Press och kungahuset.se

Se kungens tal här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=sg0pWvs-_Yw

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Victoria och Daniel vid medborgarskapsceremoni och kungaparet i Ånge”

 1. Hilde skriver: 6 juni, 2014

  Et flott kronprinsessepar Sverige har.

  Fint å legge en medborgarskapsseremoni til nasjonaldagen.
  Synes det er flott å se at folk møter opp på ulike arrangementer rundt omkring i Sverige.


 2. lisa larsson skriver: 7 juni, 2014

  Daniel ge "upp" om du inte får något gensvar ifrån Viktoria ! Systrarna Bernadotte är nog inte lätta att vara till lags. Cris ser rodnande och generad ut , särskilt i kortege-vagnen. Tycker Madeliene ser gravid ut ??. Danska drottningen fick sina prinsar på mindre än ett år .


 3. Kristiina från Turku skriver: 7 juni, 2014

  Alltid bra att se Victoria och Daniel, som tar deras roll och arbete seriöst. Det var ett klokt beslut att närvara vid medborgarskapsceremonin. Och de båda såg mycket stiliga ut.


 4. Flora skriver: 7 juni, 2014

  Lisa Larsson På förlovningsvideon sa Daniel att han skulle vara ett stöd för Viktoria. Det är dags att han lever upp till sitt löfte nu och inte drar sig undan. Viktoria mår inte bra, vilket syntes tydligt igår på Solliden. Det är hon som drar det tyngsta lasset och han ska finnas med som ett stöd i bakgrunden. Inte sura och vara arrogant.


 5. Marguerithe skriver: 7 juni, 2014

  "4" Flora,
  Daniel gör nog allt i sin makt för att vara det stöd han lovade på bröllopsdagen. Jag tror inte att detta par ger varande energi längre och Victoria som endast såg intresserad ut då Jan Eliasson talade, hade nog velat ha större uppgifter i livet, kanske vid FN el liknande. Daniel har en tung roll framför sig. Det är inte lätt att tillfredsställa en prinsessa.


 6. realist skriver: 7 juni, 2014

  är daniels roll att vara som ett reservdäck, vara men inte synas. cp har krockat igen, dax att dra in hans körkort


 7. lisa larsson skriver: 7 juni, 2014

  Vilket felet än är, Viktoria tröttnat ? Daniel tröttnat ? så antingen försöker de reparera förhållandet, eller så "drar" Daniel. Viktoria kan knappast flytta ut, eller ??


 8. Anna skriver: 7 juni, 2014

  2. Lisa Larsson: börja inte spekulera om graviditet när hon nyss fött barn…måste kungligheter alltid vara spikplatt på magen?? eller kan de inte vara som vanliga människor och kanske ha lite mage?

  4: Något är det som inte stämmer, men att dra slutsatsen att det är Daniel som felar är väl att gå lite långt? Vi vet ju ingenting alls vad det handlar om, mer än att något är fel för det syns så tydligt…


 9. Sthlm skriver: 7 juni, 2014

  #4
  Så sant det du skriver. Synd om vår fina kronprinsessa om hon har gjort ett felval.


 10. Hilde skriver: 7 juni, 2014

  Flora
  Da Daniel sa at han skulle støtte henne mente han at han skulle hjelpe henne med å utføre de kongelige pliktene.
  Det gjør han også.
  At de kan være to istedenfor en på mange oppdrag er "å støtte".
  Bare for noen dager siden steppet han inn for en syk Victoria på EAT konferansen selv om han hadde eget oppdrag samme dag.
  Victoria er snart 40,og har " jobbet" siden hun var barn og trenger vel ingen til å holde henne i hånden hele tiden. Ikke Daniel heller.
  De er et voksent par som har holdt sammen i mange år. De har mest sannsynlig ikke behov av å se på hverandre og gi den andre oppmerksomhet hele tiden. Sånn er det med de fleste av oss.


 11. Eva H. skriver: 7 juni, 2014

  #2 lisa larsson nu får du väl ge dig!!Vi ska vara stolta över att hon inte som en del andra prinsessor tokbantar efter sin förlossning. M har aldrig varit pinnsmal (tack o lov) och har av naturliga skäl lagt på sig några kilo under graviditeten och kommer av naturliga skäl att tappa dom så småningom. Vad har du för ideal ?


 12. caterineg skriver: 7 juni, 2014

  Vad då för lass? Inte har hon väl arbetat ihjäl sig, att ställa upp lite och ta emot blommor, le och prata lite inlärda ord, kan det vara så jobbigt, de har ändå personal, stylister, hovfolk som ordnar allt innan uppdragen. Jag tror inte att Victoria ställer sig och steker korv i sitt fina Kvänumkök efter "jobbet". Jag tycker att det är dags att sluta dalta med hela kungahuset och begära lite av medlemmarna. Kolla på engelska kungahuset vad dom ställer upp med.


 13. Kristiina från Turku skriver: 7 juni, 2014

  Victoria har inte det lätt, hon har all press på sig själv för att hon har två lata systrar som inte vill arbeta. Och varje gång hon har varit någonstans, folk här skriver om hon är gravid eller vad hon bär, de är intresserade av det fina arbetet som hon och Daniel gör. Det är bra att Victoria har Daniel som stöttar henne, eftersom hennes far inte har visat mycket stöd till sin dotter.


 14. allegra skriver: 7 juni, 2014

  Kungen höll alltså ett fint tal i Ånge som ingen enda tv-tittare fick höra precis som tvpubliken under det tv-sända nationaldagsfirandet skulle nöja sig med att han inte gjorde mer än utbringade ett leve för Sverige. Pinsamt verkligen att arrangörerna tyckte tvpubliken skulle ha en högtidstalare som Jan Eliasson. Som om Sverige redan vore republik.
  Så länge vi har monarki ska just precis på den tv-sända
  nationaldagen högtidstalet hållas av kungen.


 15. mia skriver: 8 juni, 2014

  Hmm. sista gången jag såg V och D se ut och trivas tillsammans var på en fotbollsmatch som svenska landslaget spelade, var för cirka ½ år sedan. Det såg ut som de tröstade varandra för att Sverige låg under, sedan dess har jag inte sett en enda bild där dom gett varande blickar eller tagit varandra. En väldigt påtaglig skillnad mot förr, tråkigt. Hoppas det vänder.


 16. kungenslillapiga skriver: 9 juni, 2014

  Daniel trodde säkert att han skulle kunna styra mycket mer själv, och att hovets ceremoniel mer var på papperet. Tycker emellanåt man sett honom himla med ögonen, flina lite sarkastiskt och fälla kommentarer i stil med "…jaha, dags att kliva upp i vagnen igen då…",. För Victoria är nog detta inget man skämtar om, det är ju att förlöjliga vad hon vuxit upp med. Att sedan gång efter annan bli tillrättavisad av maken i Hagaprogrammet – bl a. för att ett skärp satt snett! – nej, sätt ner foten nu Victoria!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar