Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel vinkade av presidentparet

06 nov, 2015, 11:53 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-hovet

Tunisiens president Beji Caïd Essebsi och hans fru Saida fortsätter dagens program i Uppsala där de bland annat ska lägga ner en krans vid Dag Hammarskjöds grav. Kungaparet är givetvis med sina gäster fram tills de sätter sig på planet hem igen, men kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog farväl på morgonen.

victoria-daniel-hovet

På slottet i morse tackade de hela den tunisiska delegationen under en högtidlig avskedsceremoni i spegelsalen. De vinkade sedan av kortegen när den rullade mot Uppsala.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I Uppsala ska presidenten och kungaparet även göra ett besök på Ericsson där de ska få veta mer om svensk informationsteknologi. Det blir också lunch på residenset med landshövding Peter Egardt.

På eftermiddagen delar damerna och herrarna på sig. Drottningen och presidentfrun Saida Caïd Essebsi besöka förskolan Frodeparken medan kungen och presidenten är med när ett samarbetsavtal tecknas mellan Tunisien och Sverige.

silvia-ao

Här ser vi drottningen och presidentfrun på väg till lunch.

Av: Liv Sander.

Bilder: Kungahuset.se samt All Over Press

Annons