Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels familjelycka efter svåra tiden – nyheten sprids utomlands

22 feb, 2023, 19:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har anledning att fira!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”Brand logo
Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”

De första två månaderna av 2023 har minst sagt varit omvälvande för svenska kungafamiljen.

Året började med en mediestorm kring kungens uttalande om successionsordningen, och i samband med att kungen firar 50 år på tronen i år så har det släppts flera omtalade dokumentärer om monarkens liv.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia hälsar på gäster till Sverigemiddagen på Stockholms slott.
Kungafamiljen har haft en speciell start på 2023.

Förra veckan skakades Sverige även av beskedet att hans majestät skulle hjärtopereras måndagen den 20 februari. Lyckligtvis gick operationen helt som planerat och kungen mår bra.

Annons

Det kunde hovets informationschef Margreta Thorgren berätta för Svensk Damtidning på måndagen:

Drottningen har hälsat på kungen efter operationen. Kungen hälsar och tackar för allt stöd och den värme som han känner att han har fått. Han är också tacksam att allt har gått väl och den svenska sjukvården, sa Margareta Thorgren.

Däremot ligger kungen kvar på sjukhus och kommer göra det i några dagar framöver.

Kungaparet besöker kulturhuset Spira där Jönköpings läns museum presenterar fotoutställningen Kungen var här! som består av bilder på kungens 50 år på tronen och historiska tillbakablickar med koppling till Jönköpings län. Kung Carl XVI Gustaf firar i år 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker kungen och drottning Silvia samtliga 21 län i Sverige med start i Södermanlands län.
Kungens operation gick lyckligtvis som planerat.

Tuffa situationen för kronprinsessan Victoria

Detta var givetvis otroligt ansträngande för hela familjen. Det är aldrig enkelt när en familjemedlem ska opereras och måste givetvis inneburit en oro för alla tre kungabarnen.

Annons

Victoria befann sig ju dessutom på andra sidan jorden när nyheten om kungens operation kom. Men nu är hon hemma i Sverige igen och kan förhoppningsvis hälsa på sin pappa så snart det är möjligt.

Kronprinsessan Victoria med Sydneys operahus i bakgrunden då hon och prins Daniel gästade en mottagning för australiensvenskar och Svensk-Australiska handelskammarens medlemmar på Contemporary Art Museum i Sydney där 200 gäster hade bjudits in.
Kronprinsessan befann sig olägligt nog i Australien när beskedet om kungens operation kom.

Victoria och Daniels familjelycka – nyheten sprids utomlands

Det positiva beskedet om att kungens operation gått bra spred sig snabbt, inte bara i Sverige, utan även i internationell media. Bland annat Hello Magazine har skrivit om lyckobeskedet till Victoria och Daniel.

Annons

Kronprinsessparet har även fler anledningar att vara glada och tacksamma denna vecka. Imorgon, torsdagen 23 februari, fyller nämligen prinsessan Estelle 11 år!

Detta ska givetvis firas med tårta, presenter och ballonger på Haga – precis som tidigare år. Victoria och Daniel är givetvis fantastiskt stolta över sin älskade dotter som blivit en sådan klok och fin människa!

Prinsessan Estelle i publiken under tennismatchen mellan Sveriges Mikael Ymer och Frankrikes Quentin Halys i Stockholm Open under tisdagen.
Tiden går så fort! Imorgon fyller Estelle 11 år.
Annons