Victoria och Daniels familjelycka efter svåra tiden – nyheten sprids utomlands

Victoria och Daniels familjelycka efter svåra tiden – nyheten sprids utomlands

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har anledning att fira!

Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”
0:28

Efter reklamen: Hör kronprinsessan Victorias egna ord om pappa kungen: ”Tyvärr”

(0:28)

Slå på ljud

De första två månaderna av 2023 har minst sagt varit omvälvande för svenska kungafamiljen.

Året började med en mediestorm kring kungens uttalande om successionsordningen, och i samband med att kungen firar 50 år på tronen i år så har det släppts flera omtalade dokumentärer om monarkens liv.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia hälsar på gäster till Sverigemiddagen på Stockholms slott.

Kungafamiljen har haft en speciell start på 2023.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Förra veckan skakades Sverige även av beskedet att hans majestät skulle hjärtopereras måndagen den 20 februari. Lyckligtvis gick operationen helt som planerat och kungen mår bra.

Det kunde hovets informationschef Margreta Thorgren berätta för Svensk Damtidning på måndagen:

Drottningen har hälsat på kungen efter operationen. Kungen hälsar och tackar för allt stöd och den värme som han känner att han har fått. Han är också tacksam att allt har gått väl och den svenska sjukvården, sa Margareta Thorgren.

Däremot ligger kungen kvar på sjukhus och kommer göra det i några dagar framöver.

Kungaparet besöker kulturhuset Spira där Jönköpings läns museum presenterar fotoutställningen Kungen var här! som består av bilder på kungens 50 år på tronen och historiska tillbakablickar med koppling till Jönköpings län. Kung Carl XVI Gustaf firar i år 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker kungen och drottning Silvia samtliga 21 län i Sverige med start i Södermanlands län.

Kungens operation gick lyckligtvis som planerat.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Tuffa situationen för kronprinsessan Victoria

Detta var givetvis otroligt ansträngande för hela familjen. Det är aldrig enkelt när en familjemedlem ska opereras och måste givetvis inneburit en oro för alla tre kungabarnen.

Victoria befann sig ju dessutom på andra sidan jorden när nyheten om kungens operation kom. Men nu är hon hemma i Sverige igen och kan förhoppningsvis hälsa på sin pappa så snart det är möjligt.

Kronprinsessan Victoria med Sydneys operahus i bakgrunden då hon och prins Daniel gästade en mottagning för australiensvenskar och Svensk-Australiska handelskammarens medlemmar på Contemporary Art Museum i Sydney där 200 gäster hade bjudits in.

Kronprinsessan befann sig olägligt nog i Australien när beskedet om kungens operation kom.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Victoria och Daniels familjelycka – nyheten sprids utomlands

Det positiva beskedet om att kungens operation gått bra spred sig snabbt, inte bara i Sverige, utan även i internationell media. Bland annat Hello Magazine har skrivit om lyckobeskedet till Victoria och Daniel.

Kronprinsessparet har även fler anledningar att vara glada och tacksamma denna vecka. Imorgon, torsdagen 23 februari, fyller nämligen prinsessan Estelle 11 år!

Detta ska givetvis firas med tårta, presenter och ballonger på Haga – precis som tidigare år. Victoria och Daniel är givetvis fantastiskt stolta över sin älskade dotter som blivit en sådan klok och fin människa!

Prinsessan Estelle i publiken under tennismatchen mellan Sveriges Mikael Ymer och Frankrikes Quentin Halys i Stockholm Open under tisdagen.

Tiden går så fort! Imorgon fyller Estelle 11 år.

Foto: Anders Wiklund/TT