Victoria och Daniels hemliga ensamdagar – döljs helt för andra

10 feb, 2023, 20:01 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig just nu på andra sidan jorden.

Annons
Daniel stora bakslag – beskedet han inte vill ha
Daniel stora bakslag – beskedet han inte vill ha

Under pandemin påverkades kungafamiljen precis som alla andra väldigt mycket både i privatlivet men kanske framförallt arbetslivet.

Att resa och träffa människor, som annars är en sådan stor del av det kungliga arbetet, behövde läggas på is under de perioder som Sverige och världen drabbades av hög smittspridning och strikta restriktioner.

Men under de senaste månaderna har läget lyckligtvis förbättras i många delar av världen och människor kunnat återgå till sina vanliga liv. Detta har inneburit att kungligheterna äntligen fått möjlighet att göra det de tycker allra mest om: Åka runt och träffa människor och höra om deras livshistorier.

Annons
Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip hälsar på gäster till Sverigemiddagen på Stockholms slott.
Kungafamiljen älskar att träffa nya människor.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels Australienresa

En resa som länge har varit planerad för kronprinsessan Victoria och prins Daniel är veckan de ska tillbringa i Australien och Nya Zeeland.

Och faktum är att kronprinsessparet med största sannolikhet befinner sig i Australien just nu.

På måndag, 13 februari, har de nämligen den första officiella programpunkt: Besök i Canberra och Sydney. Detta framgår i den officiella kungliga kalendern.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till en minnesceremoni för Förintelsens offer i Eric Ericsonhallen på fredagen.
Kronprinsessparet åker på en veckas besök i Australien och Nya Zeeland.

Victoria och Daniels hemliga ensamdagar – döljs helt för andra

Ja, på måndag drar den fartfyllda veckan igång!

Annons

Tanken med resan, som kronprinsessparet gör tillsammans med biståndsminister Johan Forssell, är att stärka relationen mellan Sverige och Australien samt Nya Zeeland.

Men innan de mer formella uppdragen drar igång kan man tänka sig att Victoria och Daniel just nu njuter av lite egentid i vackra Australien. De lär ju vilja vila ut sig ordentligt och bli av med jetlagen innan det är dags för några intensiva, och förhoppningsvis roliga, dagar.

Victoria och prins Daniel med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland 2022
Förhoppningsvis får Victoria och Daniel lite kvalitetstid under resan!

Dessutom var det länge sedan paret befann sig på andra sidan jorden tillsammans – och som vi alla vet älskar både Victoria och Daniel att vara i naturen. Så några härliga promenader och häng på stranden hoppas vi att de hinner unna sig!

Annons
Annons