Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels jubel på Haga – lyckan är total!

28 aug, 2023, 08:30 
Felicia Plåt
Victoria och Daniel
Victoria och Daniel är sportfantaster. Foto: TT

Victoriapristagaren Armand Duplantis har tagit VM-gul!

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är två idrottsfantaster. Paret träffades till och med genom träning då Daniel var Victorias personliga tränare och de delar intresset än idag.

Så träffades Armand Duplantis och Desiré InglanderBrand logo
Så träffades Armand Duplantis och Desiré Inglander

Varje år delar Victoria ut det prestigefulla priset "Victoriapriset". Ett pris som varje år går till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året. Det är flera stora idrottare som tagit emot priset, en av dem är en av Sveriges starkaste lysande idrottsstjärnor just nu. Nämligen stavhopparen Armand Duplantis.

Armand Duplantis VM-guld!

Armand har vinster för flera stora tävlingar i bagaget och har sedan EM 2018 varit överlägsen i stavhoppsvärlden och har rekordet på 6,22 meter.

Under helgen var det ännu en gång dags för Duplantis att visa vad han går för i friidrotts-VM i Budapest. Det var många svenskar som satt nervösa framför TV:n när Armand skulle hoppa, inklusive kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Annons

Men som vanligt visade Duplantis upp sin skicklighet och var felfri över 6,05 som han klarade på första försöket. Men det var efter att han visade upp sin eleganta teknik vid 6,10 meter som han tog hem guldet och ännu en gång blev världsmästare.

– Det känns jättebra. Jag ska försöka att inte ta det för givet, jag ska försöka njuta. Jag behövde prestera på topp i dag och det gjorde jag. Det här var kanske ingen tävling för att hoppa världsrekord, utan för att tävla. Den här VM-finalen måste varit den bästa genom tiderna, sa Duplantis efter finalen till Aftonbladet.

Victoria och Daniels jubel!

Publiken slutade inte jubla efter Duplantis stavhopp och det jublades nog ända in på Haga där Victoria och Daniel troligtvis följde finalen.

Armand och Victoria
Armand Duplantis tog emot Victoriapriset 2020.

Under 2020 när Armand tog emot Victoriapriset tillbringade han även några fina dagar tillsammans med Victoria och Daniel på Öland.

Armand har vunnit VM guld tre gånger, EM guld tre gånger och OS guld en gång.

Annons