Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels lyxhem på Värmdö – byggaren avslöjar detaljerna inifrån

25 dec, 2022, 20:30 
Indra Nordemar

Han har har varit en del av bygget av skärgårdsdrömmen – nu berättar han detaljerna från våra kungligheters nya semesterhem.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Det var i fjol som bygget drog i gång. På idylliska Fågelbrolandet i Värmdö kommun, har kronprinsessan Victoria och prins Daniel köpt sina drömmars tomt, där de kommer spendera sommardagarna när de inte är på Öland.

Nu är det snart klart, och i samband med det avslöjar en av snickarna hur det ser ut i skärgårdshuset, vilket har varit ett stort hemlighetsmakeri, fram till nu.

– Jag har till och med fått skriva på papper, säger snickaren Christer Wilzén till Tranås Tidning.

Snickaren avslöjar – så ser det hemma hos Victoria!

Christer är en av de utvalda och menar själv att det här uppdraget är bland det största han gjort.

– Det är verkligen hedrande. Det enda som skulle kunna slå det här är om kungen också skulle höra av sig.

Annons

Men vad har han gjort då? Jo på tomten finns både en ny huvudbyggnad, tre tillhörande hus och plats för en pool som ska byggas.

– Huset har fyra meter högt i tak och det är runt 50 garderober som ska tillverkas så det kommer att bli en hel del. Allt ska ju funka designmässigt och rent materialmässigt … efter jul kommer det att gå lastbilar löpande upp till Stockholm vartefter vi blir klara, säger Christer till Tranås tidning.

Daniel för bygget framåt – hemlighetsmakeriet

Han fortsätter:

– Prins Daniel ringde faktiskt förra veckan och tackade oss för vårt arbete. Jag upplever att han är väldigt engagerad och alla frågor går via honom så arbetet går lite mer långsamt än vad jag är van vid.

Ja, det har med säkerheten att göra. Säpo är involverade i allt och därför har det varit "hysch hysch" kring bygget. Men Christer berättar nu att köket kommer bestå av "standardkökslådor av den typ som finns i utställningen på Wilzéns snickeri AB i Tranås", men i ek.

Men mer än så, ja det får vi dessvärre inte veta i nuläget – av säkerhetsskäl, som ovan nämnt.

Foto: TT

Annons