Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniels ovanliga beteende på Haga – nu kommer det fram

28 okt, 2023, 17:00 

Nu berättar kronprinsessan Victoria.

Annons

Vid sidan av kronprinsessan Victoria och prins Daniels hektiska schema i kungahusets namn är det minst lika hektiskt hemma på Haga – ja, de är ju också helt vanliga föräldrar.

Och om de rutinerade tvåbarnsföräldrarna har sina knep när det kommer till barnen? Jodå, det avslöjar kronprinsessan i en ny intervju.

Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

Kronprinsessan Victoria om glädjen med naturen

Visst kan det ibland vara svårt att se framför sig, att Victoria och Daniel tampas med läxläsning och gympapåsar. Men kronprinsessparet är faktiskt oerhört "hands on" med sina barn – precis som både Madeleine och Carl Philip.

En av favoritsysslorna för Hagafamiljen är att komma ut, och röra på sig. De har ju hunden Rio hemma som kräver regelbunden motion, och två barn med spring i benen.

Annons

Det är bland annat tennis, basket, dans och fotboll på agendan för kronprinsessfamiljen. Men så ligger ju naturen och friluftsliv Victoria lite extra varmt om hjärtat, och hon vill gärna få med sig Oscar och Estelle ut.

– Man behöver inte ta sig till djupaste skogen, men att vara i naturen. Vad det gör med upptäckarglädje, nyfikenheten, alla frågor som kommer, säger Victoria i en ny intervju med SR:s Naturmorgon, där hon träffade Mats Ottosson i Tyresta Nationalpark.

– Det finns ju inte ett barn som är stilla då, då springer man och hoppar och klättrar och far, och hur viktigt det är just för motoriken och så vidare. Det kommer helt naturligt när man går ut faktiskt.

Victoria och Daniels familjeknep på Haga – nu berättar hon

Men det är ju inte alltid det lockar – idag finns det ju blinkande skärmar och annat som är mer frestande för ett barn än en skogstur. Då har Victoria och Daniel sina knep, och här kan alla föräldrar eller morföräldrar vässa sina öron:

Annons

– Och så har vi ett knep, och det vill jag dela med mig av. Ta med en tennisboll. Det är det bästa sättet.

– Är man fler än två, eller fler än en, då kan man ju leka kull, och då kommer man framåt på ett helt annat sätt. Det är nog det bästa vi gör, det är att ta med oss en tennisboll, berättar Victoria.

Det väcker en hel del frågor hos Mats Ottosson, och en kvinnoröst som hörs i bakgrunden av intervjun – att köra kull med en tennisboll verkar vara ett tämligen ovanligt beteende.

Victoria förtydligar hur leken går till:

– Det är bara att försöka få tag på motståndaren. Man kullar nån med tennisboll, och det är inte så lätt, så då kommer man längre och längre bort på färden. Man bibehåller det roliga i att gå ut och gå för alla åldrar. Man rör sig betydligt mer när man är ute och går med en tennisboll, särskilt när man missar konstant.

Så vem i familjen är då bäst på att leka kull med en tennisboll? Ja, inte är det Victoria själv i alla fall.

– Vi har lite olika kvalitéer. Daniel är väldigt bra på att träffa, och Oscar och Estelle är väldigt bra på att springa. Jag är väldigt dålig på att träffa.

Kronprinsessfamiljen utomhus
Kronprinsessfamiljen älskar att njuta av naturen.

Foto: TT

Annons