Victoria och Estelle dök upp på krogen på väg till Öland

Det ultimata tecknet på att sommaren är här – Victoria, Daniel, Estelle och Oscar lämnar storstan för paradiset på Öland.

Äntligen är kronprinsessfamiljen på väg till sitt älskade Öland! Det var länge osäkert om den traditionsenliga semestern på Öland skulle bli av överhuvudtaget, i och med Corona. Men i juni meddelade regeringen att reserestriktionerna slutar gälla och man återigen kan resa längre än två timmar runt landet.

Kronprinsessan Victoria, som tillbringat varenda sommar i sitt liv på Öland och Solliden, blev såklart glad över beskedet. Det innebar att hela familjen kunde lämna storstan även denna sommar.

Victoriadagen står såklart i centrum för Victoria, även om den i år blir annorlunda gentemot tidigare år. Firandet kommer bli i Borgholms slottsruin, i en särskild sal som kallas Audiensrummet, och enbart kungafamiljen kommer att närvara.

Victoriadagen 2019

Hela familjen samlad under förra årets Victoriadag.

Men en sommar på Solliden innebär så mycket mer än bara Victoriadagen. Springturer på Alvaret, långpromenader med hundarna, bad eller bastu vid båthuset och många middagar tillsammans med familjen. Med lite extra avstånd från varandra i år då såklart. Här kan de verkligen leva ut utan allmänhetens blickar och långt från storstadens brus.

Solliden

Solliden är hela kungafamiljens paradis!

Kronprinsessan är mån om att ge Estelle och Oscar samma härliga somrar som hon själv hade på Öland som barn med Carl Philip och Madeleine.

Victoria åt lunch på Arkösunds hotell med familjen

Och nu är de alltså på plats. Victoria, Daniel, Estelle, Oscar och det nyaste tillskottet i familjen – hunden Rio. I tisdags sågs familjen äta lunch på Arkösunds hotell, vilket är deras traditionella stopp under färden från Stockholm mot Öland. Hotellet ligger i Vikbolandets skärgård utanför Norrköping.