Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria oigenkännlig på nya bilderna – går inte förneka förändringen

28 apr, 2023, 14:30 

Kronprinsessan Victoria går inte att känna igen på nya bilderna.

Annons

Kronprinsessan Victoria dyker ofta upp i vackra kreationer som osar fashion. Hon har blivit känd för att återvända sina plagg och har med sin modemedvetenhet blivit något av en stilförebild.

11 glamourösa röda klänningar vi aldrig glömmer!Brand logo
11 glamourösa röda klänningar vi aldrig glömmer!

Men ibland händer det även att Victoria väljer en mer alldaglig klädsel, eller uniform för den delen, och då är hon lika trygg framför kameran som när hon har på sig sina fashionabla galaklänningar.

Hon har dessutom en grundläggande militärutbildning i ryggen och är inte rädd att ta på sig militäruniformen, redo att utstråla allvar och ansvar i en tid med en orolig omvärld som härjar.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Nobelfesten 2022.

Victorias viktiga uppdrag

Hon har flera gånger dykt upp i diverse militärsammanhang. Det senaste året har hon dessutom utbildat sig ytterligare inom Försvarsmakten, något som hovet tidigare kommenterat:

”Som tronföljare fortbildar sig Kronprinsessan kontinuerligt gällande Sveriges försvar, bland annat genom besök till olika verksamheter och genom utbildningar såsom den som nu inleds”.

”Senare under hösten följer deltagande i en militärstrategisk och operativ ledningsövning samt utbildning avseende högre taktisk ledningsnivå vid de respektive försvarsgrensstaberna”.

Annons

Victoria går inte att känna igen

Under torsdagen genomförde Victoria en utbildning hos Försvarsmakten. Dagen därpå, fredag, så ingick hon i en av de största militära övningarna på många år: Aurora 23.

”Man övar allt från beredskapshöjning och mobilisering till stora samordnade anfall på marken, i luften och till sjöss. Syftet med Aurora 23 är att höja förmågan att möta ett väpnat angrepp mot Sverige”, står det på Krisinformation.se.

Victoria befann sig på Hagshult flygbas och hade dagen till ära tagit på sig militäruniformen.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria utstrålar lugn, allvar och ansvar när hon tar på sig militäruniformen.

Efteråt skrev Försvarsmakten på sin hemsida att kronprinsessan utbildning nu är avklarad och hon fått ”en fördjupad förståelse för såväl Försvarsmaktens strategiska och operativa verksamhet, som för Sveriges säkerhetspolitik och totalförsvar”.

– Vi tackar Kronprinsessan för förtroendet att tillsammans få genomföra denna fördjupning i vår verksamhet, säger generalmajor Johan Pekkari, chef för strategienheten på försvarsstaben, som har ansvarat för utbildningsprogrammet.

Johan Pekkari och kronprinsessan Victoria
Johan Pekkari och kronprinsessan Victoria.

Foto: TT, Henrik Lundqvist Rådmark/Försvarsmakten

Annons