Victoria om kungaparets viktiga dag: ”Hade glömt bort”

Victoria firar sin namnsdag
I dag är det inte bara Victorias namnsdag utan även kungaparets förlovningsdag! Och det var Svensk Damtidnings reporter som påminde kronprinsessan om det.
Annons

Vilket namnsdagsfirande det blev! Och i år blev det extra speciellt då både Estelle och Oscar dök upp vid mamma Victorias och pappa Daniels sida. Estelle var sockersöt i sin rosa stickade mössa och kappa. Håret var uppsatt i två flätor och då och då tittande hon stolt upp på Victoria. Lillprinsen som för dagen var klädd i en mörkblå duffel och blå mössa höll sig i bakgrunden och tittade nyfiket omkring sig.

Annons

Klockan 12.00 började orkesten spela och Victoria strålade ikapp med solen. Hon var klädd i vinrött från topp till tå. Till och med hennes stövletter i mocka machade halsduken, kappan och handskarna. Läs mer om hennes snygga outfit här!

Trots det soliga vädret var det iskallt i skuggan där folkmassan stod och väntade, alla var ivriga på att få träffa kronprinsessan.

Svensk Damtidning som stod mitt i publikhavet fick en liten pratstund med namnsdagsbarnet.

– Stort tack för att ni kommit hit idag, hoppas ni har värmts av musiken en aning, sa kronprinsessan samtidigt som hon tog emot de fina gåvorna.

Har kronprinsessan gratulerat kungaparet idag på förlovningsdagen?

– Men oj, det hade jag helt glömt bort. Tack för påminnelsen! sa kronprinsessan och såg skojchockad ut.

– Det ska jag bums göra när jag ser dem.

Victoria och Estelle

På exakt samma plats för 43 år sedan gick kungen och dåvarande fröken Silvia Sommerlath ut ur slottets portar som nyförlovade.

Kungaparet som nyförlovade.

Och som ni ser på bilden nedan hade ännu mer folk samlats på Inre Borggården för att gratulera det blivande kungaparet.

Kungaparets förlovning.

Kungen och Silvia hade stunden innan mött pressen i prinsessan Sibyllas våning. Kommer ni ihåg?

I dag firar kungaparet 43 år som förlovade! 
Tänk vad tiden går, i dag firar de 43 år som förlovade!

– Det sa “klick”, berättade kungen om första mötet med Silva.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Victoria om kungaparets viktiga dag: ”Hade glömt bort””

 1. Bror skriver: 12 mars, 2019

  Lika snabbt som kylan slog till igen över ett vårhuttrande Sverige, lika snabbt försvann bilderna från ett solvarmt Florida med en strandrustad svensk prinsessa tillsammans med glada barn.
  Men vänta nu! Riktigt borta är de ändå inte. Hörs där inte ett svagt nynnande på något välbekant? Baske mig om det inte är…

  Up a lazy river where the robin’s song
  Awakes the bright new morning
  Where we can move along
  Blue skies up above, everyone’s in love
  Up a lazy river, how happy you can be
  Up a lazy river with me.


 2. Solveig skriver: 12 mars, 2019

  Är själv i kungaparets ålder och aldrig att jag skulle vänta mig att bli ihågkommen av våra barn på min och makens förlovningsdag! Är från Finland visserligen. Tack och lov, för ni verkar ha ganska jobbigt med alla dagar!


  1. konsttanten skriver: 13 mars, 2019

   Solveig: Det är nog mkt få barn, som firar föräldrarnas förlovningsdag i Sverige, ja även bröllopsdag. Även födelsedagars firande har minskat, i iallafall med presenter.
   Ett sms med GRATTIS blir mer och mer.


 3. allegra skriver: 13 mars, 2019

  den nyförlovade Silvia Sommerlath har ett vinnarleende påminnande om en målgång.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 13 mars, 2019

   Allegra
   Ja, det var verkligen mitt i prick!!
   Titta också på bilden med damerna som står utanför porten (och någon enstaka herre, varav en fasadklättrare). De är helt saliga, som om en gudom hade stigit ur porten. De verkar känna sig helt svimfärdiga.
   Det är faktisk lite skrämmande med vuxna som hänger sig åt idoldyrkan, tycker jag.


 4. Karin skriver: 13 mars, 2019

  Men bilderna är inte från kungaparets förlovningsdag på fredagen 12 mars. Hon hade utslaget hår och svart långklänning. Bilderna är från presskonferensen lördag 13 mars, dagen efter. Uppsatt hår och en vit /svart klänning från Paris.
  Så välj gärna rätt bilder.


 5. charlotte skriver: 14 mars, 2019

  Det var en fin tid i Sverige när Kungaparet var unga och deras barn växte upp. Vi fick se barnen vid jul och på sommaren. De fick vara ifred på Drottningholm och var omåttligt populära. Nu har sociala medier tagit över och människor avreagerar sig offentligt på de kungliga. Ingen respekt finns kvar längre. Den kungliga familjen kan inte försvara sig vilket borde vara en mänsklig rättighet för alla.


  1. josefin skriver: 15 mars, 2019

   Charlotte, man fár inte respekt, man förtjänar respekt.


  2. Saga skriver: 15 mars, 2019

   Charlotte, vi kan rimligen inte bortse från det väl utvecklade PR maskineriet kring familjen vars främsta uppgift uppenbart är att “marknadsföra” familjen, inte statschefens roll/uppgifter. Värdet och nyttan av dennes arbete vet vi ännu 2019 oroväckande lite om, till förmån för “kungabarnens” div fritidsaktiviteter och familjeliv.
   Min uppfattning är att statschefen är nöjd med ordningen i annat fall skulle han omedelbart styrt om fokuset till sin egen uppgift och tonat ner intresset för sina nu vuxna barn.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar