Victoria om vandringen: "Det har varit jättehärligt"

Den 25 april besökte kronprinsessan Sveriges största men också kallaste landskap, nämligen Lappland. Pulsträning och längdskidåkning fanns med på Victorias vandringschema.

Under onsdagen gjorde kronprinsessan Victoria sin sjunde landskapsvandring. Och till skillnad från andra vandringar blev besöket i Lappland lite annorlunda. Hon genomförde nämligen landskapsvandringen på skidor!

Dagen inleddes i Tärnaby där Victoria besökte Skytteanska skolan och Tärnaby sameskola där hon bland annat spelade spökboll med skoleleverna.

Läs mer: Kronprinsessan Victoria delade ut medalj – se hennes nya frisyr!

Därefter gjorde kronprinsessan ett stopp vid Ingemarbacken för att träffa föreningen IK Fjällvinden som firade 90-årsjubileum.

Sedan var det dags för lite längdskidåkning! Tillsammans med elever från årskurs 4-6 åkte Victoria längskidor från Tärnaby till Fjällparken i Hemavan.

– Att få möjligheten att få vara utomhus en hel dag, och dessutom på skidor och få lite vinter igen, det har varit jättehärligt! sa Victoria till eleverna som gjorde henne sällskap.

– Så jag är verkligen glad och tacksam för den möjligheten men också att ni har velat vara en del av den och en del av det som vi kallar för landskapsvandring. Det är nämligen så att jag ska vandra i alla våra 25 landskap i Sverige, mycket för att jag älskar att vara ute, men också för att visa vilken fantastisk miljö vi har här i Sverige.

Se hovets fina film från Victorias spektakulära dag i Lappland:

Syftet med landskapsvandringarna är att kronprinsessan vill uppleva olika delar av landet under årstidernas lopp samt uppmärksamma Sveriges vackra natur. Den 4 maj gör Victoria sin nästa vandring, då kommer vi att få se henne på Gotland!

Foto: IBL