Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria omskriven utomlands – avslöjandet om äktenskapet

17 jan, 2024, 20:00 
Kronprinsessan Victoria skapar rubriker runt om i världen. Det hela kommer efter ett avslöjande om det kungliga äktenskapet.
Annons

Det råder fullständig glädjeyra i Danmark efter att de i söndags fick ett nytt kungapar. För första gången på 52 år har landet en kung – och uppståndelsen kring tronskiftet har varit enorm!

Dessutom har det påverkat vår svenska kungafamilj, som ju har ett oerhört nära band till våra grannar. Nu sprids kronprinsessan Victorias ord om äktenskapet i utlandet.

SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Så är kronprinsessan Victorias relation till kung Frederik idag

Ja, under alla år har kronprinsessparet och det forna danska kronprinsparet haft en nära relation. De är ju jämngamla – och kollegor!

Dessutom har Victoria, Daniel, Frederik och Mary en fin vänskap även på ett privat plan. Ett kvitto på det är att drottning Mary är fadder till lilla Estelle – och Estelle heter ju faktiskt Mary i mellannamn.

Annons

Man får inte heller glömma att kung Frederik och kronprinsessan Victoria är sysslingar, och har känt varandra sedan barnsben. Mary och Victoria var också småbarnsföräldrar samtidigt och hade således mycket att prata om, och Daniel och Frederik umgås gärna över en golfrunda.

Därför har kungligheterna givetvis pratat en hel del inför det stora tronskiftet, bakom kulisserna. Nu får ju Victoria och Daniel också en liten inblick i deras framtid.

Kronprinsessan Victorias ord om äktenskapet sprids utomlands

Inför tronskiftet gjorde Victoria också en intervju med dansk tv för att prata om den nye kung Frederik X. Medverkade gjorde även Norges kronprins Haakon.

Annons

Och Victoria fullständigt öste lovord över sin vän, något som nu skapat rubriker runt om i världen. I tyska Bunte till exempel beskriver man Frederik och Victoria som "extremt nära" efter kronprinsessans ord.

Särskilt uppmärksammat blev Victorias ord om Frederiks äktenskap med Mary:

– Det är otroligt viktigt att vara ett bra team. Och det är de. De kompletterar varandra bra. Det är viktigt att din partner är en bra samtalspartner. Det är viktigt att ni kan bearbeta saker och stötta varandra.

– Många delade nog med sig av sin lycka när de såg hur glada de var. Och att någon faktiskt hade hittat sin själsfrände.

Foto: TT

Annons