Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria på dop i Tyskland med Ernst August jr

30 sep, 2014, 08:01 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-ste

Kronprinsessan Victoria var för några veckor sedan på ett dop i Tyskland tillsammans med arvprins Ernst August av Hannover.

Kronprinsessan Victoria har blivit gudmor igen. Och nu till sin tyskfödda släkting, lilla prinsessan Katharina av Sachsen-Coburg och Gotha som föddes den 30 april och nu förärats sin vackra namnflora av familjens präst, pastor Markus Merz: Katharina Victoria Elisabeth Cheryl. Cheryl efter amerikanska mormor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
callenberg
Annons

Fem månader unga Katharina är alltså dotter till arvprinsparet Hubertus och Kelly av Sachsen-Coburg och Gotha, båda 39 år och bor på Callenbergs slott i tyska Coburg, där även dopet ägde rum i slottskapellet. Efteråt serverades champagnelunch för de 60 dopgästerna. Här ser ni lilla Katharina i mamma Kellys knä, med sin stolte pappa Hubertus bredvid.

Victoria-Ernst-August-jr-1

Gudföräldrar: Arvprins Ernst August av Hannover som är son till Caroline av Monacos man prins Ernst August, men dessbättre av ett fräschare virke.

Sen har vi grevinnan Katharina von Faber-Castell, dotter till penn-imperiets berömde Wolfgang Faber-Castell. Och så hertiginnan Elisabeth av Bayern som har svenska rötter och är dotter till grevinnan Elisabeth Douglas och hertig Max av Bayern. Sen Victoria och prins Konstantin av Bulgarien.

Annons
sachsen-coburg-ste

Finans i New York

Hubertus själv är son till prinsparet Andreas och Carin av Sachsen-Coburg, och politiskt engagerad. Kelly är militärdotter, uppvuxen i San Diego i Kalifornien och jobbade tidigare inom finans i New York. Det var också i New York som det sa ”klick”.

Så snygg!

Kelly:

– Jag satt där med några väninnor på en restaurang och fick syn på Hubertus ett par bord bort, jag tyckte han var så snygg. Vi började prata och…ja gudskelov så frågade han efter mitt mobilnummer sen. Och sen blev det vi!

Och nu så här fem år efter bröllopet, så är de föräldrar till lilla Katharina. Och superlyckliga! Callenbergs slott ligger Victoria extra varmt om hjärtat. Det var nämligen här som farmor, prinsessan Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha, förlovade sig med arvprins Gustaf Adolf den 16 juni 1932.

Även borgerliga vigseln hölls också här. (Den kyrkliga vigseln ägde rum i St. Moritzkyrkan). Och efter dopet hastade Victoria hem till Haga och lilla Estelle igen.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures och faksimil officiell bild från familjen

httpv://www.youtube.com/watch?v=NeNRwSAeIXM

Annons