Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victoria på utflykt med barnen – se Estelles nya glasögon!

22 mar, 2022, 11:25 
Prinsessan Estelle

Victoria har varit på utflykt med barnen – och på köpet fick vi se prinsessan Estelle i en ny cool look: Hon har skaffat glasögon!

Annons
Estelle & Oscar stjäl showen utanför Kungliga slottet!Brand logo
Estelle & Oscar stjäl showen utanför Kungliga slottet!

I dag är det Världsvattendagen och det är minsann inte vilken dag som helst. Hela Hagafamiljen har varit på benen inför detta – och på kuppen har vi fått se en helt ny sida av prinsessan Estelle, 10:

På de nya våriga bilderna från Hagaparken visar hon upp sina nya coola glasögon.

Prinsessan Estelle firar Världsvattendagen 2022, iförd nya glasögon
Prinsessan Estelle fotograferad i Hagaparken i helgen.

Estelles glasögon är bruna och klassiskt sköldpaddsmönstrade, och de passar henne perfekt. Och de är faktiskt så nya att det även från hovets sida var första gången som de fick se prinsessan Estelle i glasögon.

Annons

Till de nya brillorna hade Estelle en varm rutig jacka och jeans i samma färg som mammas. Men själva utflykten handlade förstås om – ja just det:

Den livsviktiga vattenfrågan.

Världsvattendagen 2022: Prinsessan Estelle bär en vattendunk i Hagaparken
Prinsessan Estelle hjälper till att sätta fokus på hur tungt livet kan vara för den som inte har rent vatten.

För att värma upp inför Världsvattendagen – och för att på riktigt förstå – så fick Estelle och lillebror Oscar hänga med mamma för att träffa organisationen WaterAid, som jobbar mot en värld där alla ska ha tillgång till rent vatten.

Estelle och Oscar, som själva kan skruva på kranen hemma på Haga, fick höra att detta bara är en dröm för var tionde människa i världen. De fick också höra om det väldigt sorgliga att hela 800 barn dör varje dag av diarrésjukdomar som är orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet.

Annons
Prins Oscar och kronprinsessan Victoria firar Världsvattendagen med WaterAid
Gulliga prins Oscar kånkade på sin vattendunk med stor beslutsamhet.

För att visa hur det är för alla dem i världen som måste hitta och hämta sitt vatten själva, så fick Estelle och Oscar också prova på att bära tunga vattendunkar. Ett arbete som många unga flickor är ansvariga för och som gör att de inte hinner gå i skolan eller leka med kompisar.

Estelle och Oscar firar Världsvattendagen 2022

Världsvattendagen äger alltid rum den 22 mars. Den instiftades av FN 1992 för att sätta fokus på varför tillgång till rent vatten är så viktigt. Trots att det är en mänsklig rättighet så lever 771 miljoner människor i världen utan rent vatten i dag. Läs mer hos WaterAid @wateraid!

Annons
Kronprinsessan Victoria med WaterAids generalsekreterare Anna Nilsdotter
Kronprinsessan är beskyddare för Wateraid som arbetar för att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. Här med Wateraids generalsekreterare Anna Nilsdotter.

Foto: WaterAid, Pontus Lundahl/TT.

Annons