Victoria reser utomlands – missar Madeleines stora dag

Victoria reser utomlands – missar Madeleines stora dag

Foto: TT

Det var en olycklig tajming...

3 kungliga snackisar från vecka 21!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 21!

(1:00)

Slå på ljud

Det börjar närma sig sommar med stormsteg och flera viktiga dagar i kungafamiljens liv! Vad sägs om prinsessan Madeleines födelsedag, eller Victoriaveckan? Ja, firandena avlöser varandra, och kungafamiljen får mycket tid till att umgås.

Men våra kungligheter har fullt upp, och massvis av olika uppdrag och åtaganden står samtidigt på agendan. Och nu har det visst uppstått en krock i schemat...

Kommer inte på nationaldagen

Madeleine och Chris O'Neill bor sedan flera år tillbaka på betydligt soligare breddgrader, nämligen i Miami, Florida. Bland sandstränder och palmer verkar hela familjen trivas bra, och de har inte gett några besked på om eller när en flytt tillbaka hit är aktuellt.

Men på sommaren brukar vi få se Madeleine och familjen mer, det är då de hoppar på ett plan hem till Sverige! I år är det extra roliga planer som står på schemat och som gör att fosterlandet kallar – nämligen Madeleines 40 års dag den tionde juni, som kommer firas med pompa och ståt!

Innan dess är det nationaldagen som ska firas, och när det inte är pandemi tillhör det vanligheterna att Madeleine är på plats i Sverige. Men i år ser det annorlunda ut.

"Prinsessan Madeleine bor i USA. Planerar att komma hem till Sverige med familjen till sommaren dock inte förrän efter nationaldagen". Säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

En strålande vacker prinsessa på nationaldagen i Sverige 2019!

Karin Törnblom/TT

Krocken i schemat

Ytterligare ett viktigt datum i prinsessan Madeleines liv är den 8:e juni. Det är nämligen hennes och Chris bröllopsdag, och i år firar paret nio år som gifta! Om paret planerar att fira den viktiga milstolpen i Sverige är ännu oklart, men så kan det mycket väl vara. Det är nämligen bara två dagar innan hennes storslagna födelsedagsfirande i Sverige.

Men om hon planerade att bjuda kronprinsessan Victoria på firande riskerar hon att bli besviken. Hon har nämligen andra planer inbokade, och kommer för omväxlingens skull vara den prinsessa som befinner sig utanför Sveriges gränser.

Den 7:e juni svirar Victoria nämligen snabbt om efter ett intensivt nationaldagsfirande för att resa på kungligt uppdrag till Nederländerna, och hon är kvar där den 8:e juni.

Förhoppningsvis hinner prinsessorna klämma in tillräckligt med härliga firanden under sommaren för att ta igen det missade tillfället!

Foto: TT