Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria avslöjar sanningen om succéjackan: ”Det är en filt!”

23 okt, 2021, 05:00 
Kronprinsessan Victoria
Men hur coolt är inte det här? Kronprinsessan Victoria på kungligt uppdrag – klädd i någons gamla, men väldigt snygga filt!
Annons
Världens HÄRLIGASTE kungafamilj – se unika filmerna!Brand logo
Världens HÄRLIGASTE kungafamilj – se unika filmerna!

Victoria lyfter ofta fram återbruk som ”det nya normala” och nyligen var hon det kungliga dragplåstret när Stockholm Fashion Week storsatsade på cirkulärt mode: Det som kallas renting, swapping, remake, recycling och redesign.

Men med den här grårutiga jackan var det speciellt! För här fick vi se henne gå från ord till handling.

Kronprinsessan Victoria Länsbesök Kronoberg Jacka Remake
Victoria och hennes ”nya” jacka.

Allt började med att Victoria var på länsbesök i Kronoberg, iklädd en jacka med fransar som vi inte hade sett förr. Säkert varm, definitivt snygg. Alla kungliga fashionistor började förmodligen googla som galningar för att hitta märket.

Annons

De gick googla förgäves.

Kronprinsessan Victoria Jacka Remake Kronoberg
Kronprinsessan Victoria har länge varit i frontlinjen när det gäller återbruk: Hon tänker hållbart.

Det som såg ut att vara Victorias nya designjacka visade sig nämligen vara en filt som hade skänkts till Stockholms stadsmission – och som tack vare deras modevarumärke Remake Stockholm nu hade sytts om och fått ett helt nytt liv i den kungliga garderoben på Haga slott. Tänk om givaren hade anat det!

Det finns också en ledtråd när det gäller jackan: En dag i slutet av september var Victoria på plats hos gänget på Remake i Farsta Strand söder om Stockholm. Hon klev rätt in och ställde sig vid bordet och jobbade – och kanske var det den dagen som hon hittade sin filtjacka?

Annons
Kronprinsessan Victoria Remake Stockholms stadsmission volontär
När kronprinsessan sorterade dina och mina skänkta jeans hos Remake.

Hur som helst: Jackan är ett mycket konkret exempel på kronprinsessans hållbarhetstänk – och hovets informationschef Margareta Thorgren betonar också hur stolt Victoria är över att bära den.

Kronprinsessan Victoria Jacka Remake Filt
Fransjackan sedd bakifrån.

Kronprinsessan Victoria och Stockholms Stadsmission

Kronprinsessan Victoria har varit beskyddare av Stockholms Stadsmission sedan 2010, och regelbundet volontärjobbat under pandemin, bland annat med att dela ut matpaket.

Annons

Hon har också besökt det gigantiska second hand-lagret i Sätra söder om Stockholm – bland annat för att se hur det går till när stadsmissionen sorterar och värderar det som sedan säljs i second hand-butikerna.

Kronprinsessan Victoria Matpaket Stockholms stadsmission
Victorias hälsning på matpaketen.

Foto: TT, Stockholms stadsmission/Instagram.

Annons