Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria släpper in Sofia i sin mäktiga krets

03 nov, 2019, 15:00 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria släpper in prinsessan sofia i sin mäktiga krets
Kronprinsessan Victoria guidar Sofia i det kungliga arbetet. Nu har hon dessutom börjat presentera sin svägerska för sin mäktiga vänkrets.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria har en alldeles speciell relation till Sofia. Lite som en storasyster. Ända sedan Sofia gifte sig med Carl Philip, och blev prinsessa av Sverige, har kronprinsessan tagit henne under sina vingar. Hon har guidat sin svägerska i det kungliga arbetet och dessutom har hon introducerat Sofia för flera mäktiga vänner.

Häromdagen kom ytterligare ett bevis på att Sofia har knutit kontakt med en av Sveriges mäktigaste personer. Tack vare kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Sofias möte med Jan Eliasson

Under en konferens med rubriken “Filantropi, företagande och forskning – så nås FN:s globala mål” träffade Sofia nämligen diplomaten Jan Eliasson i vimlet. De var båda där som hedersgäster och Jan Eliasson hälsade på prinsessan med en hjärtlig kram. De verkade känna varandra väl och det är mest största sannolikhet Victorias förtjänst.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prinsessan sofias möte med jan eliasson
Det blev ett hjärtligt återseende mellan Jan Eliasson och prinsessan Sofia.
kronprinsessan victoria
Kronprinsessan Victoria har en nära relation till diplomaten Jan Eliasson.

Kronprinsessan har gjort många resor med Jan Eliasson genom åren och hon har haft honom till bordet i flera olika länder. Relationen är speciell – inte minst för att välgörenhetsorganisationen WatarAid (som Jan Eliasson är ordförande för) var den första organisationen som Victoria och Daniel, gemensamt, blev beskyddare för, år 2011.

Annons

Tog över kronprinsessan Victorias uppdrag

När hovet avslöjade att prinsessan Sofia skulle besöka Näringslivets Hus för att diskutera FN:s globala mål var det många som reagerade. Kronprinsessan Victoria är ju ambassadör för de globala målen, speciellt utvald av generalsekreterare Ban Ki-moon, och en del trodde därför att hon skulle representera kungahuset vid Näringslivet hus i Stockholm.

Men uppdraget gick till Sofia. Och kronprinsessan gav säkert sin svägerska några goda råd på vägen. Men den mäktiga gästlistan, som Sofia mötte under konferensen, verkade hon redan vara bekant med. Och det har hon Victoria att tacka för.

Foto: TT

Få veckans tre största snackisar här!

Har du koll på snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 44?

 

Annons