Victoria stal showen på festen – sanningen om klänningen alla pratar om

21 jan, 2023, 17:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Kronprinsessan Victorias look stack ut på årets Sverigemiddag.

Annons


På fredagen gick stapeln av för det kungliga superåret! Då hölls den årliga Sverigemiddagen, och som i år var extra speciell.

I tio år har utvalda personer som gjort insatser för Sverige bjudits in till slottet för att hyllas. Middagen upprättades av kungen då han hade suttit 40 år på tronen, men i år är det ju kungens 50-årsjubileum. Och middagen blev startskottet för firandet.

Glamextra! Kungafamiljens jättefest på Kungliga slottet
Glamextra! Kungafamiljens jättefest på Kungliga slottet

Kvällen i ära hade kungafamiljen klätt upp sig från topp till tå, lika tjusiga som alltid, men den som stack ut mest var kronprinsessan Victoria.

Victorias dramatiska klänning – prislappen

Victorias dramatiskt romantiska klänning kommer från italienska modeskaparen Giambattista Valli, från den samarbetskollektion han skapade med H&M 2019.

Tjusiga kungafamiljen på Sverigemiddagen.

Designerns klänningar brukar vanligtvis ligga på minst 10 000 kronor, men kostar ofta betydligt mer än så.

Annons

Victoria kunde däremot plocka hem den vackra skapelsen med detaljerade broderier i svart och rosa för drygt 4000 kronor – tack vare samarbetet med H&M. Och den summan verkar klänningen ha varit värd, för den har blivit en riktigt favorit i garderoben.

Inte första gången

Victoria tänker mycket på miljön och återanvänder ofta sina fantastiska kläder i olika sammanhang. Den festliga blåsan som hon bar på Sverigemiddagen har hon exempelvis burit två gånger tidigare.

Första gången hon visade upp den ballerina-inspirerade klänningen var strax efter den var införskaffad 2019. Då bar hon den på Max Martin musikalen "& Juliet" i London.

Victoria bar även Giambattista Valli-klänningen i maj 2022.

Andra gången var i maj i fjol. Då höll prinsessan Christinas make Tord Magnuson ett event i Ulriksdals slottspark i Stockholm, och prins Daniel och Victoria var på plats.

Annons

Då blev Victoria hyllad för tyllkjolen och den markerade midjan.

Alla ser samma sak

Det blir hon även nu.

På Svensk Damtidnings Facebook-sida är det många som kommenterar Victorias klädval på Sverigemiddagen. Och även prinsessan Sofia och drottning Silvia, som både valde långklänning som gick i grå-silvriga toner.

"De är så vackra våra damer i kungahuset", skriver en person och får medhåll från flera andra:

"I kväll är alla 3 damer eleganta, men Victoria var flottast"

"Kronprinsessan Victoria var kvällens drottning vilken vacker klänning wow"

Foto: TT

Annons