Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria ställer in uppdrag – hovet berättar

31 jan, 2019, 10:37 
Margareta
Kronprinsessan Victoria skulle under dagen institutet SIPRI. Nu meddelar hovet att hon ställer in.
Annons

Victorias kalender planeras med otroligt lång framförhållning. En stor apparat pågår ständigt för att boka in rätt personer, möten och besök för året.

Men ibland går det inte att fullfölja planen fullt ut.

Under dagen skulle kronprinsessparet arbeta på olika håll. Prins Daniel för Generation Pep och Victoria på Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), där hon hade ett inbokat besök.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men nu ställer Victoria in.

– Besöket flyttas fram. Kronprinsessan Victoria är förkyld och behöver ställa in, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm till Svensk Damtidning.

Redan under morgondagen har kronprinsessan sitt nästa offentliga uppdrag. Då är det planerat att hon och Daniel tillsammans ska närvara vid professor Mai-Lis Hellénius föreläsning på

Karolinska institutet. Om hon kommer att ställa in även den programpunkten kan hovet ännu inte svara på.

Ovanligt för Victoria

Att Victoria ställer in uppdrag händer otroligt sällan, framför allt med tanke på hur många människor hon träffar dagligen. Men nu har det skett under en månad som är känd för sina ihållande förkylningar. Och kronprinsessan Victoria har drabbats i januari förr. I januari 2018 behövde hon också ställa in på grund av sjukdom. Då tvingades hon ställa in konferensen Folk och Försvar som ägde rum i Sälen. Men även i mars 2015 drabbades hon. Kronprinsessan var då i Östersund och behövde avbryta besöket mitt i på grund av förkylning.

Läs mer

Foto TT

Annons