Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria stoppas på resan – det är förbjudet

01 jun, 2023, 09:41 

Victoria måste precis som alla andra följa klädkoden!

Annons

I den kungliga världen är bröllop bland de mest spektakulära evenemangen och gästerna kommer ofta från massor av olika länder och platser för att delta.

Kritiken mot prins Daniel: ”Olämplig”Brand logo
Kritiken mot prins Daniel: ”Olämplig”

I Jordanien gör man sig idag redo för det andra bröllopet bara i år, det handlar om kungaparets äldsta son kronprins Hussein och hans fästmö fröken Rajwa Alseif.

De följer alltså i hans lillasyster prinsessan Imans fotspår, men då det den här gången är tronföljaren som gifter sig förväntas det bli ännu ståtligare och mer påkostat än hennes bröllop.

Det är heller inte brist på kungliga gäster. Från Sverige deltar kronprinsessparet, som tagit sig till Amman i Jordanien där bröllopet ska äga rum klockan 15.00 på torsdagen, svensk tid.

Klädkoden förbjuder tiaror

I såna här sammanhang finns det alltid en hel del regler och seder att följa, inte minst när det kommer till vad gästerna ska ha på sig.

Enligt magasinet Tatler är det Malaysias drottning som delat med sig av informationen som stid i inbjuan.

"Mer som black tie, långklänning men inga tiaror", ska hon ha sagt.

Samma regel gällde på kröningen av kung Charles, där vi såg gästerna välja en lite mer sparsmakad klädsel. Den här gången tvekar vi inte på att vi kommer få se många vackra klänningar bäras av både kungligheter och andra gäster!

Annons