Victoria stoppas – tvingas ge offentlig förklaring

victoria

Jonas Ekstromer

Kronprinsessan Victoria kunde inte närvara när hennes fadderbarn konfirmerades, något som fick sin förklaring i sociala medier.

En viktig dag i många ungdomars liv är konfirmationen, och under lördagen var det prins Charistan av Danmarks tur. Det danska kronprinsparets äldste son, prins Christian, konfirmerades i Fredensborg slottskyrka och hela familjen samt farmor Margrethe och kusinerna prins Nicolai och prins Felix närvarade.

Konfirmationen skulle egentligen ha ägt rum redan förra året, men sköts upp till följd av pandemin. Nu har hela samhället anpassat sig och den kunde äntligen äga rum, men tyvärr utan hans faddrar, som i vanliga fall hade närvarat.

En av dem är kronprinsessan Victoria och hovet meddelade för tio dagar sedan att hon och prins Daniel inte skulle närvara vid den stora dagen.

LÄS MER: Marys första ord – efter beslutet som splittrar familjen

Däremot skickade Victoria självklart en personlig hälsning till prins Christian, vilket vi kunde se i kungahusets egna kanaler.

På Instagram skrev de följande:

”Prinsen är ett av Kronprinsessans fadderbarn och hade det inte varit för pandemin skulle Kronprinsessan i dag befunnit sig i Danmark för att delta vid konfirmationshögtiden.

I stället har Kronprinsessan skickat lyckönskningar till sin danske gudson, med förhoppning om att de snart får möjlighet att träffas.”

Så härligt att kronprinsessan har en sån fin kontakt med sitt fadderbarn, prins Christian!