Victoria stöttar syster Madeleines viktiga engagemang

Under kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Blekinge såg vi henne bära ett mycket speciellt smycke, nämligen Childhoodarmbandet "Eyes wide open" designat av Ebba Brahe Jewellery.

Bakom Ebba Brahe Jewellery står Charlotte Ramel, som har skapat en smyckekollektion till förmån för Childhood i syfte att skapa medvetenhet kring barnrättsfrågor och specifikt Childhoods initiativ #EyesWideOpen. Det är en kampanj, som syftar till att öka medvetenheten om sexuella övergrepp mot barn.

Charlotte Ramel designar smycken för Ebba Brahe Jewelry.

Charlotte Ramel designar smycken för Ebba Brahe Jewellery.

– Jag är stolt designer till detta Childhood-armband. Den 24 maj är det ett event på NK Access, där jag kommer att släppa uppföljningsprodukten,  örhängen i samma linje, berättar Charlotte för Svensk Damtidning.

Childhoodarmbandet finns i två färger silver- eller gulddoublé. Priset är 1500 sek.

Childhoodarmbandet finns i två färger silver- eller gulddoublé. Priset är 1500 sek.

Här ser vi en bild på armbandet, som finns att köpa hos flera återförsäljare: Ritz Paris, NK Access, hotel Diplomat, ett hem Sthlm, Skindeep, Lucca for kids, Factory Malmö.

Armbandet kostar 1500 kronor och finns i två färger: silver eller gulddoublé. Det går även att specialbeställa armbandet i riktigt guld och diamanter.

Läs mer: Här är artisterna som ska fira kronprinsessan på Victoriadagen

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Vad symboliserar smycket?

– Ögat med röd sten ska symbolisera att alla vuxna ska öppna ögonen för detta problem och ta ett ansvar. Pojken och flickan som håller varandra i handen står för hoppet och kärleken till våra barn, säger Charlotte Ramel och fortsätter:

– Förutom att bidra ekonomiskt är det en viktig aspekt att informera och göra fler medvetna om problemet. Ett av fem barn i Sverige utsätts för sexuella övergrepp någon gång under sin barndom. Bara för att du inte ser det betyder det inte att det inte sker, ett mantra som är mer aktuellt än nånsin….(#me too).

Childhoodarmbandet "Eyes Wide Open".

Läs mer: Victoria bar &other stories – köp klänningen här!

Foto: Pressbild och Stella Pictures