Victoria tar hjälp – efter stöket med Oscar

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria får hjälp med prins Oscar.

TT
Kronprinsessan Victoria hade fullt sjå med prins Oscar. Men tack och lov fick hon hjälp.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?
Slå på ljud

Prins Oscar är känd för sina höga energinivåer. Vi minns alla Victoriadagen, där det först var planerat att fyraåringen skulle dyka upp på kvällskonserten – men hovet plötsligt lät meddela att det "bara" skulle bli kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria får hjälp med prins Oscar

Kronprinsessan Victoria får lite välbehövlig hjälp med prins Oscar.

Vi trodde först att prinsen blivit sjuk, men sedan visade det sig att Oscar helt enkelt inte var på humör, berättade informationschefen Margareta Thorgren.

Och nu har vi fått se nya bevis på att Oscar är en sprallig liten typ. Svensk Dam erfar nämligen att kronprinsessan och Oscar var ute och åt på mysiga Östermalms-restaurangen Cassi i går kväll. Prinsen hade flera vänner med sig, och de små ställde till med ett liv och ett kiv.

Har använt sig av barnflickor

Men Victoria behövde inte hantera barnens sprudlande energi på egen hand. Svensk Dam noterade att kronprinsessan hade en barnflicka med sig om understöd. Hon hjälpte också till med resten av barnen.

Svensk Dam har tidigare skrivit om olika barnflickor som hjälpt kronprinsessan och Daniel.

I fjol kunde vi berätta om Elvira, som fick ansvaret för Estelle och Oscar när Victoria firade sin födelsedag på Solliden. Innan Elvira hade vi Philippa, som kom från Australien. Tanken bakom detta vara att göra prins Oscar tvåspråkig, precis som de kungliga föräldrarna tänkte då de anställde Estelles första nanny, australiensiska Katie Millington.