Victoria tog till orda – nu hyllas hon

Kronprinsessan Victoria höll brandtal.
Kronprinsessan Victoria tog till orda för att ge sitt stöd under coronaviruskrisen. Hon talade direkt till svenska folket – och nu hyllas hon för de fina orden.
Annons

Kronprinsessan Victoria dök upp mitt under SVT:s specialsänding på påskaftonen, “En kväll tillsammans”. Programmet hjälpte till att samla in pengar till Radiohjälpens insamling för att bekämpa coronavirusepidimin i Sverige.

Annons

Victorias brandtal går att se på hovets Instagramsida.

– Sverige, och alla vi som bor här, är i en situation som vi aldrig varit i tidigare. Läget är allvarligt. Det är besvärligt. Men det är inte hopplöst, säger prinsessan och tittar rakt in i kameran.

Hon har på sig en påskgul klänning  och fina guldörhängen, och ser vänlig men bestämd ut.

Annons

– Vi kommer att ta oss ur det här, även om priset för väldigt många är oerhört högt. I form av mänskliga förluster, förlorade arbeten, och livsverk. I denna svåra tid är ni många som kliver fram med hjärta och omtanke. Jag tänker på alla inom vården och omsorgen, och alla ni som på olika sätt bidrar till att vi tar oss igenom krisen.

Kronprinsessan uppmanar alla att ta hand om varandra.

– Jag vill tacka var och en av er. Låt oss ta hand om varandra. Vi är i det här tillsammans. Och vi ska ta oss igenom det tillsammans.

Hyllas stort

På sociala medier var hyllnignskören enig.

Annons

“Så fint kronprinsessan. Sverige kommer att få en fantastisk drottning med så fin make, prins Daniel och ljuvliga barnen prinsessan Estelle och prins Oscar”, skriver en person.

“Tycker hon är en fantastisk person att leda vårt underbara land”, skriver en annan, och en tredje skriver:

“Tack för de styrkande och värmande talet! Så fint att fått höra så goda ord nu från både Sveriges konung nyligen och nu även från kronprinsessan”.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Victoria tog till orda – nu hyllas hon”

 1. josefin skriver: 13 april, 2020

  KP V talade till TVpubliken o tittade rakt in i kameran. Det gjorde hon bra mycket bättre än pappa som tittade i manusbladet o glömde publiken. Det sägs att KP fàtt hjälp av M Krook att lära sig tala. Krook var en fantastisk skàdespelerska, med inte alldeles smà gester (som jag minns det). Tyvärr är KPs talstil ocksà den av spel , det làter inte naturligt en enda gàng. Tyvárr ringer det därför inte sant heller. Kanske skulle KP nu när hon mognat fà ytterligare tal och presentationsteknikträning sà hennes repertoar breddas.


 2. Kristina skriver: 13 april, 2020

  Räckte det inte med kungens tal? Vem är i tur, Silvia eller Daniel? Vad hjälper vackra ord när så många måste dö? Förstår inte Sveriges inställning på coronaviruskrisen.


  1. Kristiina från Turku skriver: 14 april, 2020

   Det var fint att Victoria medverkade i SVT’s “En kväll tillsammans”. Under kvällen samlades medel in till Radiohjälpens insamling till organisationer som gör insatser med anledning av covid-19-pandemin i Sverige. Ett mycket fint tal av kronprinsessan. Victoria samarbetar regelbundet med Radiohjälpen, vilket administrerar Kronprinsessan Victorias fond.
   Radiohjälpen har med medel från Kronprinsessan Victorias fond, beslutat att omgående stödja projekter till barn och unga drabbade av coronaisolering med mer än 2,2 mkr.
   http://www.mynewsdesk.com/se/radiohjalpen/pressreleases/radiohjaelpen-bidrar-med-22-miljoner-kronor-till-barn-och-unga-som-drabbas-av-coronaisolering-i-sverige-2986993
   Radiohjälpen har tagit nya beslut om 4,5 miljoner kronors bidrag. En stor del av bidraget kommer från Kronprinsessan Victorias fond.
   http://www.mynewsdesk.com/se/radiohjalpen/pressreleases/radiohjaelpen-stoettar-frivilligorganisationers-pandemiarbete-med-45-miljoner-kronor-2989774


 3. Fundering skriver: 13 april, 2020

  Hjälp då föräldrarna att se till att inte bjuda hit Birgitta från hennes hem i Spanien till Stenhammar. Det verkar ju inte riktigt klokt och vad ger det för signaler då det gäller era kungliga visdomsord. Om inte människan kunde stanna i sitt hem så har hon ju barn i Tyskland att åka till eller är det Sveriges generösa bestämmelser som gör att alla från hela världen alltjämt är välkomna, med eller utan virus.


 4. Anna skriver: 13 april, 2020

  På vilket sätt kommer kronprinsessan att “leda vårt land”??? Sverige styrs av regering och riksdag, inte monarken. Kronprinsessan säger ingenting som inte andra redan sagt eller som vi inte redan vet, så vari består hennes fantastiska insats? Att hon lyckades se “vänlig men bestämd ut”?
  Visserligen är SD en kunglig veckotidning, men denna hyllning tycker jag är att driva det hela för långt. Dessutom förstår jag inte varför kungen och kronprinsessan framträder båda två inom loppet av några dagar…ska budskapet hamras in…?!


 5. AnnC skriver: 14 april, 2020

  Påskgul vet jag inte…senare senapsgul och inte var färgen klädsam heller. KP har tyvärr utvecklat en smak för överdimensionerade örhängen…det blir för mycket av allt.
  Det känns som en PR-kampanj dragits igång på senare tid för att sälja in KP-paret som framtida representanter för landet…känns lite överdrivet. Folk blir snarare mer medvetna än lättduperade, och jag tror personligen att dessa ansträngningar kommer att slå tillbaka på dem själva. I en allt mer gränslös värld borde ämbeten som bygger på feodala traditioner snarare avveckla sig själva än utvecklas…så jag tror inte att en majoritet av svenska folket köper dessa glättiga ansträngningar att sälja in V och D. Kungen har alltid varit plikttrogen, medges, och Silvia har alltid representerat monarkin utan minsta felsteg, men låt det sluta med det och sätt punkt för detta odemokratiska statsskick vars representanter hela tiden tvingas försöka göra PR för sig själva.


 6. Ingrid skriver: 14 april, 2020

  Det är att ta sig själv på lite för stort ansvar.


 7. PernillaA skriver: 14 april, 2020

  Josefin instämmer ; om jag minns rätt så fick hon framförallt träning av Krook innan hon höll sitt tal då hon blev myndig.
  Ändå tycker jag att hon talade bättre då än idag ; hon betonar fel ord , inget bra flyt ; hon skulle behövas ” stöttas” mer ;


  1. Ingrid skriver: 14 april, 2020

   ”Stöttas”
   Trevligt med lite humor mitt i eländet!


 8. PernillaA skriver: 14 april, 2020

  Ja senapsgult är inte hennes färg


 9. Kajsa Nilsson skriver: 14 april, 2020

  Anna och AnnC! Ni har sååå RÄTT! Kanske skulle Victoria byta rådgivare eller är det så att hon inte lyssnar till råd? Hon blev nog inspirerad av Fredrik och Mary (som hon verkar mkt imponerad av) i Danmark? Deras framträdande var milsvida bättre än Victorias. Det går inte att jämföra. Hon spelar ofta över…tyvärr för hon menar nog väl men har inte riktigt bra omdöme…


 10. Sara skriver: 14 april, 2020

  Ja, det spelas ofta över när det gäller V. Antingen gapflabb och hejsan hoppsan i ett försök att vara folklig eller sammanbitet spänna ögonen i publiken och prata med överdriven intonation när det ska vara statschefsmässigt. Inget av det blir lyckat eller känns äkta.


 11. Ingrid skriver: 14 april, 2020

  Föga trovärdigt dvs ett spel för gallerierna.


 12. ancibergfeldt skriver: 14 april, 2020

  Det är inte lätt att vara människa!

  Men det bästa är att vara naturlig,
  Jag tycker att Victoria sköter det mesta bra. Bortsätt ifrån tidigare
  Namnsdagsfirande.)


 13. Anita skriver: 14 april, 2020

  Varför hyllas hon? Lätt att stå och hålla ett tal och tacka alla oss som arbetar i “stormens öga”. Det ger mig ingenting

  Dålig lön, dåliga scheman som är mer som att man är livegen, arbetsförhållanden som gemene man inte har en aning om. Tur att vi finns som trots allt älskar vårt jobb som innebär att hjälpa, stötta och ta hand om alla sjuka och behövande.

  Undersköterska


 14. Bror skriver: 15 april, 2020

  Med risk för att upprepa mig själv in till leda.
  Victorias problematiska diktion är något som följer med hennes dyslexi. Alla vi dyslektiker har detta att brottas med; en del mindre, andra mer.
  Vår “gissningsläsning”, detta att vi inte “ser” alla bokstäver/stavelser i ett ord gör att vi gissar vad som står där. Oftast gissar vi rätt, men ibland blir det fel. Och den som är felprogrammerad i det här avseendet blir givetvis osäker när hen ställs inför ett auditorium med manus i hand. Tänk om det blir fel! Ve och fasa!
  Hur gör man då för att bemästra nervositeten? Jo, man talar med “kläm”. Det är förklaringen till att den som lyssnar till Victorias anföranden ofta upplever dem som stolpiga, orytmiska och felbetonade. Och visst är det så.
  Men vi kan alla vara helt förvissade om att den som är mest medveten om detta är Victoria själv. Och lika förvissade kan vi vara om att hon övar, övar och övar igen! Det ska hon ha “cred” för, tycker jag.


 15. Maya skriver: 16 april, 2020

  Det är lité av Singoalla över denna out-fit


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar