Victoria visar – privata familjelivet på Haga

Victoria visar – privata familjelivet på Haga

Christine Olsson

Kronprinsessan Victoria har givit oss en sällsynt inblick i familjelivet på Haga.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

Att vara kunglighet är att ständigt balansera privatlivet med det offentliga, något Victoria har varit proffs på sedan väldigt ung ålder. Till exempel är hon noga med vad vi får se från deras hem inne på Haga, men då och då bjuder de på en liten glimt in i det mest privata.

Ett sånt tillfälle var under måndagen då kungahuset postade en bild på Estelle och Oscar uppklädda som Lucia och tomte för att uppmärksamma den fina högtiden. Ingen mindre än kronprinsessan själv stod bakom kameran! De stod framför en julgran på bilden, och inte vilken gran som helst! Det är nämligen årets julgran inne på Haga, alltså kommer det vara kring den familjen samlas på julafton för att öppna sina paket.

En sån fantastisk upplevelse det måste vara att som barn omges av den julstämning som en riktigt härlig jul kan skapa!

Förhoppningsvis kan årets julafton spenderas i lite större sällskap än fjolårets, då kungafamiljen fick splittras och fira var för sig på grund av corona.

Många tänkte kanske att kungaparet skulle med sig hunden Brandie och åker till sitt mer avslappnade lantslott Stenhammar utanför Flen, men så blev det inte.

– Kungaparet firar julen och drottningens födelsedag på Drottningholm, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Det är ju där som kungen har firat alla julaftnar i hela sitt liv, men i regel med hela familjen, inte bara han och Silvia.

I år blir det annorlunda! Prinsessan Madeleine och hela familjen kommer hem från Florida för att fira julen på svensk mark och låta kusinerna umgås med varandra under denna härliga högtid.

LÄS MER: Det bar kronprinsessan Victoria på Nobel 2021!

LÄS MER: Tareq Taylor stoppas – får inte fira jul med nya kändisflickvännen

LÄS MER: Så mycket tjänar Ernst Kirchsteiger – svindlande beloppet!