Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias 40-årsdag fick rekordstor spridning ute i världen

18 jul, 2017, 11:50 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Många som skrev om vår svenska kronprinsessa - och de kungliga småkusinerna!
Annons

Det var inte bara här hemma i Sverige som det skrevs mycket om Victorias 40-årsdag. Internationellt sätt var det flera stora medier som uppmärksammade Sveriges kronprinsessa och det stora firandet i Stockholm och på Öland. Tyska Spiegel Online skrev till exempel om hur Victoria helst hade låtit födelsedagen “gå obemärkt förbi”, som hon sa i flera intervjuer, och att det istället blev motsatsen.

Brittiska Daily Mail fokuserar istället på prinsessan Leonore och hennes rymningsförsök och danssteg ute på Inre Borggården. I grannländerna Norge, VG, och Danmark, BT, firade man med stora bildspel på den svenska kungafamiljen i allmänhet och Victoria i synnerhet. Amerikanska People valde, liksom många andra, att lyfta fram de kungliga småkusinerna och kallade dem “bedårande”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Foto: IBL

Annons