Victorias ärliga ord om prinsessan Estelle

kronprinsessan victorias ord om prinsessan estelle

Estelle är en otroligt populär prinsessa. Svenska folket älskar att följa henne genom livet. Victoria har även berättat om sin dotter, på ett ärligt och öppet sätt.

7 år och hela Sveriges älsklingsprinsessa. Estelle är en kavat liten tjej som alltid bjuder på show under kungliga högtider. Hon är en prinsessa som många i Sverige tycker sig känna, men egentligen har vi bara hört henne säga några få saker i offentliga sammanhang. Däremot har kronprinsessan Victoria berättat en hel del om sin dotter. Anekdoter som gör att vi, om möjligt, tycker om henne ännu mer!

Kronprinsessans egna ord om sin dotter

Första gången vi fick se Estelle var under kungens födelsedagsfirande på Valborgsmässoafton 2012. Victoria och Daniel visade stolt upp sin lilla dotter från slottsbalkongen och fotografernas kamerablixtrar smattrade. Drygt två månader senare var det dags för dopet i en fullsatt Slottskyrkan – som Estelle sömndrucket gäspade sig igenom. Redan då visade lillsessan att hon tog den stora uppmärksamheten med ro. Och kronprinsessan var inte förvånad.

– Hon är en ganska cool tjej, sa hon efter ceremonin. 

Under årens lopp har vi fått veta att Estelle är en riktigt sportig tjej. Hon har dansat på dansskolan Base23, på Östermalm, och tycker alltså om att röra kroppen till musik. Dessutom har prinsessan provat på gymnastik och då och då blir det även en ridtur på ponnyn Viktor, som till vardags bor på Hovstallet.

– Hon är lite tävlingsmänniska, det är hon. Hon har nog ärvt det från mamma och pappa, har prins Daniel sagt om sin dotters idrottsintresse.

Så är hon egentligen

Victoria har även avslöjat att Estelle inte bara utöver sporter på land.

– Hon älskar att simma – precis som jag när jag var barn.

Att prinsessan är världens bästa storasyster kan vem som helst se. Och kronprinsessan har även bekräftat hur fin Estelle är gentemot sin lillebror.

– Hon är en väldigt duktig storasyster! Otroligt varm och inkluderande – och hon har tålamod. Så hon är väldigt fin med Oscar.

Foto: TT