Victorias bakslag med Oscar inför sommaren

Den här sommaren blir annorlunda för Ocar och Victoria!
Den här sommaren kommer inte bli som vanligt.
Annons

Precis som alla andra svenskar har kungafamiljen påverkats av coronaviruskrisen. Inte minst kronprinsessan Victoria och hennes familj, som nu får lägga om sina sommarplaner.

Annons

Kronprinsessan Victoria har tillbringat varenda sommar i sitt liv på Solliden och hon vill ge sina barn samma härliga uppväxt. Sedan ett par år tillbaka har kronprinsessfamiljen sitt eget sommarparadis på Öland, Villa Skönviken, ett stenkast ifrån kungaparets Solliden Slott.

Annons

Det 328 kvadratmeter stora enplanshuset byggdes åt kronprinsessfamiljen 2013. Det är vackert beläget, bara 200 meter från vattnet med utsikt mot Kalmarsund och en kort promenad till Solliden Slott.

Åkte båt hela vägen ner till Öland

Dit hade Victoria hoppats ta med sig Estelle och Oscar, precis som hon gjort tidigare år. I fjol färdades de med båt hela vägen från Stockholm ner till Öland – med ett par stopp längs vägen, bland annat en övernattning på ABBA-profilen Björn Ulvaeus flytande hotell, Slottsholmen i Västervik.

Där kunde de lägga till med båten precis vid hotellet, äta gott och sova ut i sköna sängar innan det bar vidare mot Öland. 

Väl där nere är en av Oscars favoritsysslor att plocka ägg med mormor. Silvia har tidigare berättat om traditionen:

– Det finns en viss ritual. Den börjar med hönsen och går sedan över till hästen och sedan tillbaka igen. Det älskar barnen. Sedan brukar kungen lägga nät med Estelle. Just plocka ägg hos hönsen är uppskattat, har drottningen sagt till Expressen.

För Expressen har drottningen också berättat om att sandlådan är populär hos de små och att barnen leker väldigt bra ihop.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Victorias bakslag med Oscar inför sommaren”

 1. josefin skriver: 22 maj, 2020

  Vad är problemet? Det ár väl ingen som tror att kungafamiljen kommer att avstà nàgot under sommaren? möjligen fàr de skjuta pa St Maxime vistelsen pga flygtillgänglighet men att skutta in i egna bilen o dra till Öland lär ju inte vara svàrt.


 2. Catrin skriver: 22 maj, 2020

  Varför måste KP-familjen ha ett eget residens alldeles intill slottet? Räcker inte slottet åt både kungaparet och barnen med familjer? Ska C P och Sofia också låta bygga ett eget sommarresidens?
  Är det skattepengar som finansierat bygget?
  Jag tycker att det låter helt vansinnigt.


 3. Bettina skriver: 22 maj, 2020

  Alla dessa “bakslag”!!!
  I dessa dagar råder speciella regler för alla och envar.
  Nog upplevs besvikelse på många håll av naturliga skäl, men att kalla det bakslag tror jag är fel användning.


 4. Ulla Lundell skriver: 25 maj, 2020

  Kungafamiljen och de övriga familjerna kommer säkert att åka till Öland som vanligt i sommar.

  Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar