Victorias beslut – efter topphemliga resan mitt i semestern

Fredrik Sandberg/TT

Victoria stöttade pappa kungen vid skifteskonseljen med pappa kungen – mitt i semestern.

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria fanns vid kungens sida under fredagens skifteskonselj där de informerades om veckans regeringsombildning, com inte innehöll några överraskningar. Stefan Löfven är omvald som statsminister och han har valt samma personer på samtliga poster som innan missförtroendeomröstningen.

Men en skifteskonselj var ändå tvungen att gå av stapeln i och med vår grundlag, som säger att statschefen måste godkänna de förtroendevalda ledarna, och så fick kungen och Victoria avbryta sin sommarsemester på Solliden för att åka upp till Stockholm och delta.

Det är inte första gången Victoria har varit med på en skifteskonselj, men det var första gången den genomfördes under sommartid, vilket presenterade en liten utmaning vad det gäller klädsel. Det gällde att hitta något presentabelt nog för ett möte med Sveriges allra högst uppsatta politiker, men som även skulle vara behagligt i sommarvärmen.

victoria

Kronprinsessan bar sin klänning från Valerie.

Christine Olsson

Valet föll på en goding från garderoben, en vit skjortklänning med broderie anglaise från märket Valerie, som hon redan burit vid två tillfällen, den 2 juni då hon deltog i utställningen om prinsessan Margaretha och den 8 juni när kronprinsessan medverkade i World Ocean Day. Det var sajten UFO No More som först identifierade och skrev om klänningen.

Här hittar du klänningen, som dessutom är på rea just nu!