Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victorias beslut för Estelle och Oscar väcker uppmärksamhet utomlands

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar

Foto: TT

Kronprinsessan och barnen uppmärksammas i utländsk media!

3 kungliga snackisar från vecka 18!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 18!

(1:00)

Slå på ljud

Det är inte bara hemma i Sverige som vi gillar att hålla oss uppdaterade om vad kungafamiljen hittar på. Nu har kronprinsessans Victorias beslut för barnen Estelle och Oscar tagit sig utanför landsgränserna!

Det var ett inlägg som kungahuset delade på instagram som fick spridning, och alla är så imponerade över kronprinsessan och familjen!

Nya bilderna på Estelle och Oscar

Den sjunde maj var det Kusträddardagen, och det var i samband med den som vi fick se ett nytt klipp på prinsessan Estelle, 10 och prins Oscar, 6. I klippet ser vi barnen på en klippig strandkust på Kungliga Djurgården, samla skärp med hjälp av stora håvar, och även kronprinsessan är med på ett hörn!

"I dag arrangeras Kusträddardagen. För att uppmärksamma detta har Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar tidigare i veckan plockat skräp längs strandkanterna på Kungl. Djurgården.

Kusträddardagen arrangeras för sjätte året i rad av organisationen @hallsverigerent. Över 50 000 svenskar har anmält intresse till årets aktion och deltar genom att plocka skräp längs hav och vattendrag." Stod det under bildspelet.

Vilka hjältar som var ute och städade! Och insatserna har inte gått obemärkt förbi...

Hyllar Victoria

Den brittiska sajten Royal Central såg till att illa kvickt snappa upp det fina initiativet.

"Prinsessan Estelle och prins Oscar hade mer tur med att rensa stenarna som fanns på stranden. Resultaten var imponerande, och en annan bild visar resultatet av deras arbete: en lagom stor hög med alla typer av avfall, inklusive engångsmuggar och plastpåsar." Skriver dem bland annat.

De skriver även att Sverige och andra nordeuropeiska länder har en bild av att vara gröna miljövänliga oaser, men att det här initiativet visar att även om många är medvetna om riskerna med nedskräpning, finns det fortfarande dem som inte ändrar sitt beteende.

Sajten lyfter också kronprinsessans fina jobb som mamma:

"Kronprinsessan Victoria har gjort det till ett uppdrag i sin roll som mamma att göra sina två barn knutna till deras land och respektera dess resurser.

Hon har ofta tagit med prinsessan Estelle och prins Oscar på promenader för att upptäcka nationalparker och naturreservat och initiativ för att bevara den biologiska mångfalden eller stödja andra miljöfrågor."

Vi har verkligen en kronprinsessa med familj att vara stolta över, med andra ord!

Foto: TT