Victorias beslut för Estelle – tvingas pausa

Kronprinsessan har tagit ledigt över höstlovet för att kunna spendera extra mycket tid med familjen.
Slå på ljud

Höstlovet står för dörren och det är något kungafamiljen alltid uppskattar. Det kallas ju numera även för läslov och det hör till vanligheterna att uppdragen får pausa under den veckan för att de ska kunna spendera lite kvalitetstid ihop och i år är inget undantag.

Kollar vi den kungliga kalendern står det klart och tydligt att Victoria och Daniel har tagit helt ledigt, så har även kungaparet. Carl Philip och Sofia däremot ska spendera iallafall första dagen av höstlovet med att jobba, de ska närvara vid lansering av den digitala installationen #nejtillnäthat 2.0 på Fotografiska i Stockholm under måndagen.

För Svensk Damtidning bekräftar hovet att det är just på grund av höstlovet som kalendern gapar tom nästa vecka, men vad de kommer ägna sig åt under tiden är alltså privat.

Förra året spenderades lovet hemma på Haga slott med läsning och kvalitetstid tillsammans.

– Det är höstlov i hela Sverige, och det är ju en vecka som numera kallas läslov. Och eftersom kronprinsessparet har barn så tillbringar de mer tid med prins Oscar och prinsessan Estelle på Haga slott den här veckan, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.

Tidigare har det även hänt att de åkt utomlands på höstlovet.

I november 2017 tillbringade de en vecka i 30 grader varma Dubai tillsammans med en annan barnfamilj i vänkretsen. Prins Daniel och prinsessan Estelle siktades bland annat på ett vattenland som tillhör ett av de femstjärniga lyxhotellen, och de hade väldigt kul bland vattenrutschkanorna.