Victorias beslut för Oscars framtid – nya bilden avslöjar

kronprinsessan-victoria-prins-oscar

Prins Oscar går på föris, det vet vi – men nu har han även börjat i ”Prinsskolan”.

 

Den är livslång, och den börjar tidigt: ”Skolan” som ska lära prins Oscar, 4, och prinsessan Estelle, 8, om det liv som väntar när de blir stora.

Prinsessan Estelle prins Oscar kronprinsessan Victoria

Lektion i prinsskolan?

Kronprinsessan Victorias linje har varit att vänja barnen i tid, men fram till nu har Oscar mest synts på kungens födelsedag, nationaldagen, och Victorias födelsedag. Med prinsessan Estelle har takten varit högre, hon var bara två och ett halvt när hon åkte till Linköping för sitt första officiella uppdrag. Sedan dess har Estelle hängt med mamma vid en rad tillfällen: För att titta på Nationalmuseum, på riksregalierna i Skattkammaren, och på den mäktiga orgeln i Storkyrkan.

Men nu ser det ut att vara dags även för prins Oscar att så smått kliva ut på banan. I förra veckan gled han runt med mamma och Estelle och tittade på mattorna som visas i Märta Måås-Fjetterström-utställningen i Rikssalen på Kungliga slottet.

Prinsessan Estelle prins Oscar kronprinsessan Victoria

Prins Oscar med sin tatuering och sitt äpple.

Och nej, det var inte första gången vi fick se honom i sådana sammanhang, det har hänt då och då, som när kronprinsessfamiljen kollade in kungliga klenoder i Storkyrkan, tittade på krubban i Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm och hälsade på hos Norrmalmspolisen.

prins-oscar-norrmalmspolisen

Vilken lycka – prins Oscar fick sitta bakom ratten på polisbussen.

Victoria och Daniel avgör från gång till gång om han ska följa med eller inte. Men vid fyllda fyra kanske tillfällena blir fler?

prins-oscar-prinsessan-estelle-kronprinsessan-victoria-haga

Prins Oscar riggad i finkostymen när Kate och William kom till Haga 2018 för att dricka te under sitt officiella besök i Sverige.

Prins Oscar kronprinsessan Victoria

Officiella fotograferingar kommer alltid att vara en del av prins Oscars liv. Men han är van, han har blivit plåtad av hovfotograferna ända sedan han var några dagar gammal.

En sak är klar: Prins Oscar är trea i tronföljden och kommer att få en aktiv roll i den kungliga representationen på sikt.

Prins Oscar kronprinsessan Victoria

Det är ett speciellt liv som väntar.

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT