Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias beslut – nu är det officiellt: ”Chockad faktiskt”

05 jun, 2024, 06:21 
Volleybollstjärnan Isabelle Haak tilldelas årets Victoriapris.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Sedan 1979 har kungafamiljen varje år delat ut Victoriapriset till svenska idrottare. Priset delas ut på kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli och i fjol var det NHL-stjärnan Erik Karlsson som mottog det fina priset.

Nu är det dags för volleybollstjärnan Isabelle Haak att ta emot priset. Hon kan knappt ta in att det är hennes prestationer som ska uppmärksammas på Victorias födelsedag.

– Det är riktigt häftigt att de ens tänkte på mig. Att jag nu ska ta emot priset känns jättestort. Jag är supertacksam, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Annons
Isabelle Haak
Isabelle Haak tar emot årets VIctoriapriset på Öland.Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a

Isabelles lycka

Isabelle Haak gjorde landslagsdebut redan som 14-åring. Sedan dess har hon varit Sverige bäste spelare och har vunnit det mesta, bland annat Champions League-titlar, och även utsetts till Europas bästa spelare.

Hon började spela hemma i trädgården i Perstorp i Skåne. Inte kunde hon då tro att hon några år senare skulle befinna sig på Öland, skaka hand med kronprinsessan och ta emot Victoriapriset.

– Det är bara kul, framförallt för volleybollen, som har växt nu, att få den uppmärksamheten. Det är kul. Det är inte bara jag utan hela sporten som får ett lyft som den förtjänar.

Foto: TT

Annons