Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias plötsliga beteende i Eurovision en snackis – miljontals såg: "Tveksam"

13 maj, 2024, 06:00 
Kronprinsessan Victorias beslut har blivit en världsnyhet.
Annons

Eurovision song contest-yran är över för den här gången, och det blev Schweiz och Nemo med låten The Code som kammade hem statyetten.

Nemo tog emot vinsten inför 200 miljoner tittare, och kronprinsessan Victoria. Och nog har Victoria lyckats skapa en hel del rubriker trots att hon bara syntes i rutan några få sekunder.

Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Kronprinsessan Victoria överraskar alla – inför miljontals tittare

Eurovision är ju världens största musiktävling, och givetvis skulle det uppmärksammas med kunglig glans. Inför finalen ryktades det om kungligt besök, men hovet var förtegna med några exakta uppgifter in i det sista.

Annons

Bara dagar innan finalen bekräftades kronprinsessans närvaro för Svensk Dam, och timmar innan skrev det in i den officiella kalendern.

Då kom nästa överraskning, som inte kommunicerats tidigare. Det hade också hemlighållits på flera av repetitionerna: kronprinsessan som i en videohälsning från slottet i Stockholm hälsade alla välkomna till Sverige!

– God kväll. Det är med stor ära jag önskar er välkomna till Sverige. Jag hoppas att ni kommer att njuta av showen och jag önskar alla tävlande lycka till!

Kronprinsessan Victorias beteende en världsnyhet

En liten luring – eftersom det fick folk att undra om hon faktiskt var på plats. Men bara några minuter efter klippet sänts, när Björn Skifs öppnade hela kalaset, såg man kronprinsessan stå och dansa med i publiken!

Kronprinsessan Victoria i publiken i Eurovision song contest, som klappar händerna
Victoria diggar Björn Skifs!Foto: SVT

Kronprinsessan Victorias närvaro har minst sagt blivit en snackis utomlands. I danska BilledBladet skriver man att man blev "tveksam" om Victoria var på plats när hon dök upp i form av en videohälsning.

– Victoria skulle vara på plats, men när videon rullade över skärmen började man tvivla totalt! skriver tidningen.

Våra danska grannar är inte ensamma om att skriva om Victorias härliga kväll. Sajterna Royal Central, Hello, Daily Mail uppmärksammar alla Victorias besök, och hon beskrivs i den förstnämnda som "Sveriges stjärna" under kvällen.

Foto: TT

Annons