Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias beteende på planet – får Ulf Kristersson att reagera med kraft

12 mar, 2024, 15:00 
Ulf Kristersson kunde inte hålla sig för skratt på planet hem från Bryssel – och allt tack vare kronprinsessan Victoria!
Annons
Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

Kronprinsessan Victoria landade i ett regnigt Bryssel under måndagen. Hon axlade rollen som Sveriges tillförordnade statschef, då kungen och drottning Silvia befinner sig på statsbesök i Mexiko.

Här bjöds det på en historisk dag, både för hedersgästen kronprinsessan och landet Sverige, då svenska flaggan skulle hissas utanför Natos högkvarter, en symbolisk handling för att bekräfta medlemskapet i försvarsalliansen.

Alla partiledarna, utom V och MP som tackat nej, var på plats för att del av det historiska ögonblicket. Statsminister Ulf Kristersson ledde mötet med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och hedersgästen Victoria hade en plats bredvid.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria på plats i Bryssel.OLIVIER MATTHYS

Brast ut i gapskratt

Stämningen tycktes vara mycket god under dagen. När det sedan var dags att sätta sig på privatplanet, ta sig från Bryssel till Stockholm, var det många glada miner, enligt Svenska Dagbladets Torbjörn Nilsson.

Kronprinsessan verkade dessutom vara på lite spexhumör och sa saker som fick både statsminister Ulf Kristersson och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson att brista ut i ett gapskratt.

Victorias show på planet

Det som roar Ulf Kristersson och Magdalena Andersson så till den grad är Victorias berättelse från ett studiebesök på Saab, skriver Torbjörn Nilsson.

Annons

”Hon sitter bredvid Andersson, i ett lika fluffigt säte i det lilla privatplanet som staten har hyrt, och berättar om när hon varit på studiebesök på Saab. Hur hon imponerats av montörerna, som i utrymmen så trånga och skrymslen så små, lyckats få i sina nitar och bultar, fastän det sett fysiskt omöjligt ut”.

Sen börjar Victoria visa med gester hur montörerna jobbar, hur rörelserna ser ut, och formar kroppen till ett S.

”Då skrattar statsministern i Sverige, och oppositionsledaren skrattar med”.

Ulf Kristersson
Ulf Kristersson skrattade gott åt kronprinsessan Victorias upptåg på planet hem från Bryssel.Thomas Nilsson/TT

Foto: TT

Annons