Victorias beteende på resan blir rubriker utomlands – allt fångas på bild

Kronprinsessan Victoria under sin resa till Kenya

Foto: TT

Kronprinsessans beslut uppmärksammas.

Victorias ord om Haakon – efter fräcka frågan
0:34

Efter reklamen: Victorias ord om Haakon – efter fräcka frågan

(0:34)

Slå på ljud

Som så vanligt står det jobb på kronprinsessans schema, men kanske är veckans planer lite roligare än vanligt. Hon befinner sig i Kenya, med den kungliga kollegan och nära vännen Haakon.

Dagarna är fullspäckade, både med jobb och lite nöje – och Victoria har som vanligt alla blickar riktade mot sig.

Nya spektakulära bilden – så har du aldrig sett Victoria

Överraskningen på resan

Resan är i FN:s tjänst, och både Haakon och Victoria är väldigt engagerade i frågorna jobbet i Kenya berör. Och det är tydligt att deras besök är efterlängtat, man har förberett programmet in i minsta detalj med roliga överraskningar!

Under måndagen drog jobbet igång, och då fick Victoria klara sig utan sin norska parhäst vid sin sida. På schemat stod mingelmottagning hos Sveriges ambassadör Caroline Vicini, men det var inte den enda svensken på plats.

Kronprinsessan Victoria och Sveriges ambassadör Caroline Vicini i Nairobi

De två huvudpersonerna – strålande vackra!

Lise Åserud/NTB/TT

Det bjöds nämligen på ett aningen oväntat uppträdande – ett luciatåg mitt i sommarvärmen! Visserligen närmar det sig första advent, men det var en aningen oväntad syn när ett gäng svenskar knutna till Kenya dök upp i vita lucialinnen och bjöd kronprinsessan på skönsång.

Här festar Victoria med Haakon – se bilderna från nattens party!

Beslutet hyllas

I och med värmen passade det utmärkt att damma av sin sommargarderob, och Victoria hade på sig en vacker blommig klänning signerad favoritmärket By Malina.

Ja, det var inget nyköp inför resan, utan den har hängt i garderoben inne på Haga Slott ett bra tag. Vi såg den första gången 2018! Att Victoria gärna shoppar i sin egna garderob och återanvänder plagg, samt gärna bär svenskt är vi välbekanta med.

Kronprinsessan Victoria i en blommig klänning under sin resa till Kenya, här på besök i svenska ambassaden

Succéklänningens revansch! Och se på örhängena, vilken matchning!

Lise Åserud/NTB/TT

Men nu uppmärksammas detta även i utlandet. Det är norska Se och Hör som skapar skriverier om kronprinsessans beslut – och det är en riktig hyllning.

– Kronprinsessan Victoria är en väldigt bra ambassadör för svensk design, vilket naturligtvis är väldigt viktigt när hon är på officiella besök utomlands, säger kungliga experten Carline Vagle till sajten.

– På ett besök i Kenya i dagarna dök hon upp i en klänning vi sett henne i tidigare, från By Malina. Ett av kronprinsessans favoritmärken – och wow vad snygg hon såg ut! Det svenska märket kunde inte önska sig en bättre reklamaffisch!

Foto: TT