Victorias blinkning till Karl-Bertil Jonssons julafton i nya filmen

Kronprinsessfamiljen släppte sin årliga julhälsning igår - härligare än någonsin. Dessutom ger familjen en blinkning till en riktig julklassiker i den mysiga videon.

Att kronprinsessan Victoria och prins Daniel delar med sig av en härlig julfilm på familjen inför jul har blivit en älskad tradition hos hela svenska folket. Under årens lopp, ända sedan prinsessan Estelle föddes, har vi sett dem baka pepparkakor, klä granen på Haga slott och nu senast skapa eget julpynt.

Årets version har även den ett härligt jultema och är minst lika härlig som de tidigare! Bland annat träffar kronprinsessfamiljen en präst i Katarina Kyrka på Södermalm i Stockholm som berättar om bakgrunden till att vi firar jul. Vi ser dessutom prins Daniel och kronprinsessan Victoria tända ljus i kyrkan tillsammans med Oscar och Estelle.

Ger en blinkning till klassiska julfilmen

Dessutom kanske uppmärksamma tittare märkte att familjen ger en blinkning till Karl-Bertil Jonssons julafton i slutet av klippet – den klassiska och mycket älskade julfilmen som ju har visats varje julafton i SVT sedan 1975. Då ställer sig nämligen familjen upp och säger “gooood jul”, vilket fick tankarna direkt att gå till klassikern då även Karl-Bertil säger likadant, efter eftertexterna. Det passar ju verkligen kronprinsessfamiljen – som är precis lika älskade som julfavoriten!

Foto: TT