Victorias blixtresa – efter Madeleines babybesked

Victorias blixtresa – efter Madeleines babybesked

Det näst största efter att själv bli förälder är väl ändå att någon av ens närstående får gå igenom samma lycka?För Victoria var det en särskild upplevelse när hon blev moster för andra gången!
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!
Slå på ljud

Vi har alla minnen av ögonblick då vi fick höra en nyhet och man kommer fortfarande ihåg precis vad man gjorde och vart man var i just den stunden. Ett av dem för kronprinsessan Victoria var när hon fick höra om att hon blivit moster igen, mitt under ett stadsbesök i Lettland.

När Madeleine födde sitt andra barn, lille prins Nicolas, befann hon sig hemma i Sverige och sonen nedkom på Danderyds sjukhus. För ovanligheternas skull var rollerna därmed ombytta, Madeleine som ofta befinner sig utomlands var hemma, och Victoria var för tillfället i vårt baltiska grannland.

På plats fanns också Expressen, som fick en pratstund med kronprinsessan om beskedet, och hon var strålande glad över sin nya lilla systerson.

– Yes! skrattar Victoria och knyter näven i luften när reporter Johan T Lindwall, numera chefredaktör på Svensk Damtidning, intervjuar henne i samband med statsbesöket i Lettland.

Madeleine och Chris välkomnade sitt andra barn till världen medan Victoria var och representerade i Lettland.

Skickade hälsning till Madeleine från Lettland

Kronprinsessan var på ett märkbart bra humör, men medger att det innan hade funnits viss oro.

– Det är ju fantastiskt roligt. Jag är givetvis oerhört glad och lättad som man blir så klart.

Hu hon fick beskedet vill hon inte avslöja, utan berättar att hon har sina kanaler, blinkar med ena ögat och skrattar, men det var inte prinsessan Madeleine själv som hörde av sig.

– Men jag är jätteglad för deras skull och för våran skull. Det har varit efterlängtat.

Madeleine och Victoria har alltid haft en nära relation, så självklart var Victoria överlycklig över att få en systerson!

Hon avslutar med en hälsning hem till Sverige, och det handlar om en efterlängtad återförening med familjen.

– Jag kommer hem snart! säger hon och knyter näven.

Foto: TT