Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias blixtresa till Drottningholm – efter mamma Silvias fallolycka

16 feb, 2021, 12:44 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria hälsar på drottning silvia efter olyckan med handleden
Drottning Silvia har ramlat och skadat höger handled. Nu rycker dottern Victoria ut för att stötta sin mamma.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Tidigt i måndagsmorse hände det som inte får hände. Drottning Silvia ramlade i hemmet på Drottningholm och skadade handleden. Efter den smärtsamma olyckan larmade man kungafamiljens livmedikus, som i sin tur tog beslutet att kalla på ambulans.

– Drottningen föll olyckligt hemma på Drottningholm och tog emot sig med höger hand, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria resa till Silvia för att stötta efter olyckan

På grund av rådande coronarestriktioner fick Silvia åka in ensam till Danderyds sjukhus, där läkarna konstaterade att hon hade flera frakturer på handleden. Kungen var alltså inte med, vilket han förstås hade varit om läget hade varit annorlunda.

Lyckligtvis mår drottning Silvia bra, efter omständigheterna. Det meddelar hovet. Men det är klart att hon är lite omskakad av händelsen. Det skulle ju vem som helst vara. Svensk Damtidning kan dessutom berättade av kronprinsessan Victoria har varit och hälsat på sin mamma på Drottningholm.

Annons

Redan under måndagskvällen kom Victoria dit för att stötta drottningen. Prinsessan Madeleine bor ju, som bekant, i Florida och fick höra om den fruktansvärda olyckan genom ett telefonsamtal mitt i natten. Hon har förstås också en tät kontakt med sin mamma och uppdaterar sig om drottningens mående, lite då och då.

Kronprinsessan Victoria har inga uppdrag inplanerade i den kungliga kalendern, på hela veckan.

Foto: TT

Annons