Victorias bröllopspanik – ställd inför svåra valet

Kronprinsessan Victoria

Aj då – vilken knipa: Hur Victoria än gör så blir det fel.

Victorias & Daniels glammiga festkväll – se bilderna från ankomsten!
0:14

Efter reklamen: Victorias & Daniels glammiga festkväll – se bilderna från ankomsten!

(0:14)

Slå på ljud

Vännen – eller kusinen?

Ja, det är fråga som som skapar huvudbry just nu – och som ser ut att ha försatt kronprinsessan Victoria i en rätt så delikat knipa.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria har ett knepigt beslut att fatta.

Patrik Österberg/TT

I morgon lördag – på självaste pingstafton – gifter sig hennes egen syssling prins Gustav, 53, med sin svenskättade fästmö Carina Axelsson, 53.

Ett bröllop med 80 gäster som äger rum på familjeslottet – det gigantiska Berleburg norr om Frankfurt, och som väntas ha kronprins Frederik och kronprinsessan Mary på gästlistan.

Prins Gustav och Carina Axelsson

Prins Gustav och Carina Axelsson på Victorias och Daniels bröllop 2010.

Foto: Leif R Jansson/TT

Kunglig bröllopsyra – Victorias syssling gifter sig på lördag!

Men samtidigt säger kronprinsessans barndomsvän, superentreprenören Jacob de Geer, 46, ja till sin fästmö Faye Flensburg, 34, medgrundare av succéföretaget Lace Laboratory (som hon beskriver som ”helt nischat på spetstrosor”).

Den vigseln, som Expressen var först med att skriva om, ska äga rum på Marstrand där familjen de Geer har sommarnöje sedan många år, och det väntas bli ordentligt påkostat:

Jacob De Geer – känd från SVT:s Draknästet – blev mångmiljardär när han sålde sitt bolag Izettle till Paypal för 19 miljarder kronor. Det var också på Izettle som de blivande makarna träffades: Faye Flensburg var tidigare anställd där som riskanalytiker.

Bröllop på Marstrand för kronprinsessan Victorias vänner

Jacob De Geer och Faye Flensburg

Brudparet Jacob De Geer och Faye Flensburg. De har en dotter och bor på släktgodset Stora Wäsby i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Foto: Pressbild/TT

Oddsen är dessutom mycket goda för att fler medlemmar i kungafamiljen kommer att närvara vid bröllopet på Marstrand:

Kungaparet umgås privat med brudgummens föräldrar, Carl och Christina De Geer, och Victoria, Carl Philip och Madeleine är nära vänner med syskonen De Geer: Förutom Jacob även Sophie, 43, och Lovisa, 39.

Foto: Patrik C Österberg/Svensk Dam, TT, Pressbild.