Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias brudnäbbar – så ser de ut 10 år senare

26 jul, 2020, 10:00 
Det är nu tio år sedan Victoria och Daniel gifte sig – och deras tio brudnäbbar har vuxit upp! Så här ser de ut idag.
Annons

Hela tio brudnäbbar var med och förgyllde dagen när kronprinsessan Victoria fick sin Daniel den 19 juni 2010! Den yngsta var bara fyra år gammal vid tillfället, och den äldsta var 15. Vi har bilder på hur de ser ut nu!

Kronprinsessan Victoria och kronprins Daniel poserar med sina näbbar efter vigseln i Storkyrkan i Stockholm. Hur många känner du igen?

Men tiden går och barnen på bilden har vuxit upp till i vissa fall myndiga prinsar och prinsessor! Här är dem allihop.

Vera och Hedvig Blom på Victorias 40-årsdag

Vera och Hedvig Blom – Daniel Westlings systerdöttrar

Vera Blom och Hedvig Blom (längst till vänster och näst längst till höger i bild) var bara 6 respektive 11 år gamla när de var brudnäbbar på kronprinsessans bröllop. De är systerdöttrar till prins Daniel, alltså döttrar till Anna Westling Blom. De är sällan i ramljuset, men Hedvig har en skaplig skara följare på Instagram. Hon dejtar hockeyspelaren Victor Söderström, som spelat i Brynäs i SHL men nyligen gått till Arizona i amerikanska hockeyligan NHL.

Annons
Catharina-Amalia med mamma Maxima vid firandet av lillasyster Alexias födelsedag förra året.

Kronprinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna, 16

Näst längst till vänster i bild har vi Nederländernas kronprinsessa Catharina-Amalia, dotter till kung Willem-Alexander och drottning Maxima. Prinsessan är Victorias guddotter, så att hon skulle vara med på bröllopet var en självklarhet!

Drottning Silvias brorsdotters barn samt brorsdotter och Victorias guddöttrar Giulia och Vivienne Sommerlath, här på Carl Philip och Sofias bröllop.

Giulia, 24, och Vivienne Sommerlath, 25

Här har vi två till av Victoria guddöttrar, och det handlar om Vivienne Sommerlath (femte från vänster i bild) som är dotter till drottning Silvias framlidne bror Jörg Sommerlath. Giulia Sommerlath är dotter till kronprinsessans kusin Thomas Sommerlath (son till drottningens bror Jörg).

Annons
Ingrid Alexandra var med och firade ett coronaanpassat 17 maj i år.

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 16

Vi börjar se ett tema här, för Ingrid Alexandra är nämligen kronprinsessans guddotter även hon! Hon är kronprinsparet Haakon och Mette-Marits äldsta dotter, och den andra i tronföljden i Norge. Hon är den första flicka som fötts med arvsrätt till tronen i Norge, och är femmänning med kronprinsessan Victoria.

 

Leopold är Patrick Sommerlaths son från hans första äktenskap.

Leopold Sommerlath, 17 – Patrick Sommerlaths son

Ännu ett gudbarn har vi här, och den här gången handlar det om kronprinsessans kusinbarn Leopold Sommerlath (fjärde från höger i bild). Leopold är son till Patrick Sommerlath, som just nu bort på Drottningholm. Leopolds mamma är skådespelerskan Camilla Lundén, känd från bland annat filmen Stockholmsnatt. Camilla och Patrick träffades 2001 men redan två år senare hade de både gift sig, fått barn och skilt sig. Numera är Camilla konstnär.

Annons
Madeleine med mamma Sibylla vid en middag för de kungliga kusinerna för tio år sedan.

Madeleine von Dincklage, 21, – Victorias kusinbarn

Madeleine (närmast Victoria på bilden) är dotter till Sibylla von Dincklage. Sibylla, döpt efter sin mormor och Sveriges förra drottning, är dotter till kung Carl Gustafs äldsta syster Margaretha, och är alltså Victorias kusin. Madeleine har inte synts i offentligheten sedan 2010, men hon är 21 år gammal och bor i München, Tyskland.

Tina de Geer, Hans de Geer med sonen Ian vid Estelles dop.

Ian de Geer, 18 – prinsessan Desirées barnbarn

Ian (näst längst till höger i bild) är son till prinsessan Désirées dotter ”Tina” och Hans de Geer. Han har spelat fotboll i Djurgården, och bor hemma med föräldrarna i en 242 kvadratmeter stor våning på Strandvägen i Stockholm.

Annons
Prins Christian med mamma, kronprinsessan Mary, vid Ingrid Alexandras konfirmation förra året.

Prins Christian av Danmark, 14

Ännu ett gudbarn till Victoria är prins Christian (längst till höger i bild). Det danska kronprinsparets son fyller 15 i höst och han är deras äldsta barn.

Foto: TT

 

Annons